01 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 23 Juli 2013 20:11

Sportska vijest godine

Iako ova vijest nije iz Zenice, nismo mogli odoliti da vam je ne prenesemo. U moru turobnih, jedna, koja će vas sigurno barem malo nasmijati. Zato smo je i smjestili u rubriku ZABAVA. 

 

Fudbalski savez Nigerije (NFF) otkrio je danas da je jedan igrač postigao 14 golova u pobjedi svoje ekipe od 79:0 u jednoj od dvije namještene utakmice plej-ofa za ulazak u profesionalni rang takmičenja u toj zemlji. U drugom duelu, koji se završio rezultatom 67:0 i koji je igran u isto vrijeme, postignuta su četiri pogotka za samo jedan minut. 

       

NFF je javno objavio rezultate istraživanja pošto je doživotno suspendovao sve igrače i zvaničnike koji su učestvovali u te dvije utakmice. Ekipa Plato junajteda pobijedila je Akrubu sa 79:0, dok je Policijska mašina savladala Babajaro 67:0. Oba pobjednička tima su željela da što većim rezultatom obezbijede promociju pošto su regularni dio šampionata završila sa istim skorom.  NFF je objavio i da su sva četiri kluba kažnjena sa po 10 godina zabrane takmičenja zbog zavjere