28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 23 Juli 2014 19:53

Audio-BIH - Švedska u nedjelju

Nakon dužeg vremena, zenička javnost, će imati priliku na djelu vidjeti najbolje bosanskohercegovačke košarkaše. Naša nova sjajna generacija, predvođena NBA zvijezdama Mirzom Teletovićem i Jusufom Nurkićem, te novim selektorom Duškom Ivanovićem, u nedjelju 27. jula u 17 sati u Areni će odigrati utakmicu sa reprezentacijom Švedske.

 

Ovo ljeto možemo nazvati i ljetom košarke jer napokon ovaj sport u našoj zemlji doživljava renesansu, sve reprezentativne selekcije BiH sa velikim uspjehom nastupaju na evropskim prvenstvima. Naš izvanredni omladinski tim u velikom stilu plasirao se u „A“ diviziju, i to bez poraza. Odlična izdanja očekujemo i od kadetske te juniorske selekcije, a prije svega od našeg seniorskog tima koji uskoro igra odlučujuće kvalifikacione utakmice za Eurobasket.

 

Košarkaši dvije selekcije, BiH i Švedske, u Zenicu stižu u humanoj misiji, jer će sav prihod od prodatih ulaznica (po cijeni od 5 KM) biti doniran za ublažavanje katastrofalnih posljedica poplava u našoj zemlji. To je i najbolja pozivnica građanima Zenice, ali i cijele regije, da ispune Arenu i tako se i sami uključe u ovaj vrijedni sportski i humanitarni spektakl. Tehnički organizator utakmice je Košarkaški savez Zenica, a ulaznice će se tokom cijele sedmice moći kupiti na prodajnim štandovima u gradu – na Kamenitom mostu, u Tržnom centru Džananović, u Areni i u više ugostiteljskih objekata u Zenici.

 

Zenica je poznata kao gnijezdo nogometnih Zmajeva, a u nedjelju će se pretvoriti u gnijezdo naših košarkaških Zmajeva koji zaslužuju našu maksimalnu podršku.

 

 

 

 

0045454545454