28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 23 Juli 2013 12:35

Bitka za 3.prvaka MNL Nemila

Dvostruki prvak MNL jurisa na trecu titulu prvaka malonogometne lige u Nemili, za protivnika ima ekipu Bosna behar koja je u svojoj grupi zavrsila na drugom mjestu sa osvojenih 16.bodova. Karanfil mahal jedina ekipa koja ima dva naslova MNL-a od svih ekipa koje su ikad igrale malonogometnu ligu. Sve ostale ekipe ako osvoje postat ce po prvi put prvaci sto znaci da ce Karanfil mahala i dalje ostat najtrofejnija ekipa kad je upitanju MNL.

 

Prvi par play-offa donosi manje vise zanimljiv susret, dosta iskusnija ekipa Karanfil m. ima epitet favorita u ovoj utakmica na sto jos uticu rezultati grupne faze gdje Kranfil m. nije porazena u osam utakmica od kojih je igrala jedan nerjesen rezultat. Od osam utakmica dvije su registrovane sluzbenim rezultatom za Karanfil mahalu.

 

Prvu ligu koju je organizovala MZ Nemila osvojila je ekipa Karanfil mahale 2002 godine, 2011 ponovila je isti podvig. U sezoni 2011 postigli su 28 golova sto je identicno kao i ove sezone, a primili 3 vise u odnosu na sazonu 2011. Od tri lige koje je organizovao MNK "Winners" Nemila , Karanfil mahala nije izgubila ni jedno prvo poluvrijeme u 16 utakmica, porazeni su u tih 16 utakmica samo jednom u sezoni 2011 u trecem kolu od ekipe Winners rezltatom (0:0) 2:0 Od treceg kola 2011 racunajuci play off Karanfil mahala nije izgubila 16 utakmica u MNL-u.

 

Bosna Behar novajlija lige ima teskog protivnika, Bosna behar sastavljena od igrace koji su vecinom igrali za proslogodisnju ekipu Bistrica-Jastrebac, a koja je zavrsila na drugom mjestu nakon regularnog djela lige. Ispali su nakon 1/4 od ekipe Winners nakon izvodenja penala.

 

Obje ekipe su imale po osam utakmica u svojim grupama s tim da je Bosna behar samo jednu utakmicu zavrsila sluzbenim rezultatom, Bosna behar je postigla 9 golova manje od svog protivnika,a primili su isto pogodaka po 10.Sest bodova vise osvojila je Karanfil m.

 

Ocekuje nas zanimljiva utakmica,u kojoj mozda vidimo prekid dominacije Karanfil mahale, dali ce nakon 6 odigranih liga otvaranje i zatvaranje lige selit iz Nemile ostaje da se vidi 11.08.  kad se igra play off.

 

foto: Karanfil mahala/Nemila.ba