28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 27 Septembar 2011 00:39

Prvenstvo u brdskom biciklizmu Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

blbic1Jučer je u Banja Luci održano prvo zvanično državno prvenstvo u brdskom biciklizmu, time što je dan prije osnovana asocijacija brdskog biciklizma a pod krovnim sastavom biciklističkog saveza BiH. ABB (asocijacija brdskog biciklizma BiH) sastoji se od svih klubova iz BiH, sa tim da su izabrani predstavnici Republike Srpske i Federacije BiH čiji je predsjednik Senad Džidić iz Zenice.

Ovim aktima se postiže kvalitetniji rad klubova tj. kvalitetnija promocija ovog sporta i unaprijeđenje takmičenja čime je jednostavnije sastaviti reprezentaciju BiH u ovom sprortu a koja je unaprijed prijavljena na međunarodne utrke iduće godine u aprilu maju i septembru. Smatra se da je Zenica centar biciklizma naše zemlje i kako kažu da je BBK FINISH najaktivniji klub time je jednoglasno donešena odluka da se za predsjednika ABB federacije izabere predsjednik BBK FINISH-a, zauzvrat predsjedniku su predstavnici svih brdskih i ostalih slićnih klubova obećali da će biti više rada nego prazne priče.

Kako vidimo brdski biciklizam je u velikoj ekspanziji, sve je više bajkera, klubova, tura, biciklističkih stalaka ispred objekata, da je to posebno zdrav ili težak sport više nije potrebno govoriti, ali u budućnosti će se raditi projekti po osnovnim školama da se djeca edukuju o sigirnoj vožnji biciklom, zdravom uticaju sporta na iste i sve to nas kao klubove tjera da naš rad bude što kvalitetniji.

 Predsjednik Senad Džidić

Čitano 2979 puta