29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 17 Januar 2012 01:12

Zeničanke na turniru u Zagrebu Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

U organizaciji ženskog nogometnog kluba Agram protekli je vikend u zagrebu (Hrvatska) uspješno održan 10. međunarodni malonogometni turnir za seniorke i 3. međunarodni za kadetkinje u sportskoj dvorani u Pešćenici. Na kraju svega - na Zapadu ništa novog, s obzirom da su Sarajke po peti put do sada osvojile prvo mjesto u seniorskoj konkurenciji i potvrdile svoju nedodirljivost. Kod kadetkinja ista priča - zlato je ponovno otišlo u Sarajevo! Ovo je prvi put da su kadetkinje iz glavnog grada BiH nastupile i odmah su završile na najvišem postolju. U svakoj je kategoriji nastupilo po 12 ekipa iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Hrvatske, a turnir je krenuo u subotu u 9.00 sati razigravanjem po skupinama. Zanimljivo je za spomenuti da je poredak u obje kategorije bio isti, pa je tako Sarajevo 2000 bilo prvo, Pomurje drugo, Agramu je pripala bronca, a Rijeka Jack Pot zauzela je četvrto mjesto.

 

Među učesnicama su bile i Zeničanke, nogometašice kluba IRIS.

Tribine su tijekom turnira bile ispunjene do posljednjeg mjesta, a atmosfera je bila odlična. Svi su složni u jednome - Sarajke igraju nogomet s druge planete i nedostižne su ekipama iz regije. Već sedam godina seniorke nastupaju u istom sastavu, pa dobri rezultati i ne čude. One su ujedno imale i najbolju podršku publike. U seniorskoj finalnoj utakmici ekipa Pomurja pokušala im je pružiti otpor, ali pitanje pobjednika nije bilo upitno.

- Kao i svake godine uloženo je mnogo truda u organizaciju turnira i sve se na kraju isplatilo. Nikakvog propusta nije bilo i zahvalio bih se svim ekipama koje su došle i uživale ova dva dana zajedno s nama. Zbog dobre i domaćinske atmosfere svi klubovi vrlo rado dolaze u Zagreb. Viđene su odlične utakmice u obje kategorije i pregršt pogodaka, a nogometašice Sarajeva svima nama mogu biti uzor i poticaj za bolji rad, s obzirom na veliku dozu profesionalnosti koju posjeduju. Ujedno se ovim putem zahvaljujem svima koji su nam pomogli, od sponzora do volontera i željno čekamo iduću godinu i novo izdanje turnira - rekao je Željko Kurevija iz Agrama, jedan od organizatora.

Narade najboljima podijelili su glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, Predstojnica Ureda Vlade RH Helena Štimac Radin, Gordana Sobol, Karolina Leaković, Veronika Major i Božidar Jureković. Za najbolju igračicu kod seniorski proglašena je Amela Kršo (Sarajevo 2000), najbolja strijelkinja turnira je Monika Conjar (Agram) sa sedam postignutih pogodaka, a nagrada za najbolju golmanicu otišla je u ruke Merimi Pašalić (Sarajevo 2000). Ekipa Rijeka Jack Pot dobila je nagradu za fair-play.

Titula najbolje igračice turnira kod kadetkinja otišla je u ruke Monike Kuliš (Sarajevo), a prva topnica turnira je njezina suigračica Anđela Šešlija koja je uspjela 11 puta zatresti suparničku mrežu. Za najbolju golmanicu proglašena je Eva Vamberger (Brinje). Bile su i dvije posebne nagrade, ona za najmlađu igračicu koja je pripala Heleni Spajić (Rijeka Jack Pot), igračici rođenoj 2000. godine, a legendarna Marija Matuzić iz Agrama, popularnija kao Maca Maradona, rođena 1960. godine proglašena je najstarijom igračicom turnira.

U dva dana turnira utakmice su sudili sljedeći suci i sutkinje: Lidija Kunštek, Nada Žarković, Dalibor Mlakar, Boško Vukušić, Danijel Gulin, Ivan Vučković, Adin Hasić, Dean Vuković, Anto Marić, Matej Varga i Ivan Balen. Svakako da treba spomenuti da je legendarna Kunštekova do sada sudila svih 10 turnira.

Rezultati seniorki; Grupa A: Agram - Pregrada 9:0, Agram - Iris 11:1, Pregrada - Iris 5:3. Grupa B: Krka - Mladost 0:4, Krka - Rijeka Jack Pot 3:5, Mladost - Rijeka Jack Pot 1:2. Grupa C: Sarajevo 2000 - Dinamo Maksimir 3:1, Sarajevo 2000 - Maribor 8:0, Dinamo Maksimir - Maribor 6:2. Grupa D: Pomurje - Borac 5:3, Pomurje - Trnava 11:1, Trnava - Borac 2:4. Polufinale: Sarajevo 2000 - Agram 6:1 i Pomurje - Rijeka Jack Pot 7:0. Za treće mjesto: Agram - Rijeka Jack Pot 4:2. Finale: Sarajevo 2000 - Pomurje 2:1. Konačni poredak: 1. Sarajevo 2000, 2. Pomurje, 3. Agram, 4. Rijeka Jack Pot.

Rezultati kadetkinja; Grupa A: Agram - Glavice 1:1, Agram - Brinje 2:0, Glavice - Brinje 3:0. Grupa B: Pomurje - Mladost 1:1, Pomurje - Ekonomist 6:1, Mladost - Ekonomist 4:2. Grupa C: Maribor - Rijeka Jack Pot 1:2, Maribor Agram II 3:1, Rijeka Jack Pot - Agram II 3:0. Grupa D: Sarajevo - Pregrada 5:0, Sarajevo - Libertas 18:1, Pregrada - Libertas 4:0. Polufinale: Agram - Pomurje 2:4 i Sarajevo - Rijeka Jack Pot 12:0. Za treće mjesto Agram - Rijeka Jack Pot 4:2. Finalna utakmica Sarajevo - Pomurje 2:0. Konačni poredak: 1. Sarajevo 2000, 2. Pomurje, 3. Agram, 4. Rijeka Jack Pot.


   

tekst i foto: Vedran Tolić / Zagreb

Čitano 3430 puta Zadnji put promjenjen utorak, 17 Januar 2012 10:08