29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 14 April 2012 10:14

Škrbić: Obraćanje rukometašima Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

paneskrbic02Nakon sinoćnjeg poraza Gradačca u Doboju (protiv ,,Sloge'') RK ,,Čelik'' je samo (još jednom) ovjerio svoj plasman u Ligu za prvaka BiH. Tim povodom javnosti i igračima se, putem ZenicaBloga, obratio predsjednik Kluba Pane Škrbić, koji kaže:  Nakon sinoćnje utakmice posljednjeg kola prvenstva u Premijer ligi BiH - ,,Čelik'' se i definitivno plasirao u Ligu za prvaka BiH! Čestitam Vam momci na ovom sjajnom uspjehu. Čestitam vam na izgaranju u svakoj utakmici: i kad ste pobjeđivali i kad ste gubili utakmicu, ili igrali neriješeno. Igrali ste srcem za svoj Klub!

 

Hvala i našoj sjajnoj publici. Hvala navijačima kojih je sve više i više na tribinama Gradske arane. Arena ima smisla samo ako su pune tribine. A mi smo na putu da ih ,,do vrha'' napunimo. To govori i posljednja utakmica u prvenstvu (protiv ,,Sloge'' iz Doboja) kada je po nekim procjenama na tribinama bilo i blizu 3.000 posjetilaca! U Ligi za prvaka očekujem i dalje ,,punjenje'' tribina u Areni, jer rukomet je u Zenici sada u modi, a u Zenicu dolaze sjajni ,,Borac'' iz Banja Luke, ,,Izviđač'', sarajevska Bosna (članovi Regionalne lige) ... Rukomet je po posjetama na utakmicama sada sport broj 1 u gradu. Da budem jasan: čak i da je ,,Gradačac'' pobijedio ,,Slogu'' u Doboju, samo bi se bodovno izjednačio sa nama (bez naše današnje utakmice u Goraždu), ali ,,Čelik'' bi opet išao dalje – u Ligu za prvaka BiH, jer smo bolji u međusobnom skoru dvije ekipe (,,Gradačac'' i ,,Čelik'').

Zato ,,čelični momci'', evo kolo prije kraja u prvenstvu Premijer lige BiH da kažem – sve čestitke pripadaju vama i bravo! Bravo za plasam u Ligu za prvaka! Vi ste napravili sjajan podvig za divljenje, kakav se ne pamti u u vlastitoj, a Boga mi ni u istoriji rukometnog sporta u Bosni i Hercegovini uopšte. Ostavili ste ,,iza leđa'' ekipe sa daleko većim uspjesima u rukometu niz godina i decenija - ,,Krivaju'' iz Zavidovića, Bosnu iz Visokog, Konjuh iz Živinica, ,, Gradačac''... Trebalo je da iz kola u kolo uvijek igrati nove ,,kvalifikacije'', osvajati nove bodove i boriti se na dva fronta (prvenstvo i Kup)... Sve ste to izdržali i odradili u maniru iskusnog premijerligaša, iako smo (da se ne zaboravi) novajlije u Premijer ligi BiH. Neki su nam zbog toga zavidni. Mnogi nam nisu vjerovali. A neki su nas i podcjenjivali. Tražili su nam mane. A ja sam od početka vjerovao u vas i ponosan sam na sve vas. Posebno sam ponosan što ste sada tim, raja, prijatelji, složne duše koje se druže, vole, štite jedan drugog... Jedinstvo u Klubu nikada nije bilo veće i jače! Više ne postoje ,,strani'' i ,,domaći'' igrači. Sada ste više nego ikada – svi jedno, svi ste samo ,,Čelik'', drugovi, prijatelji, borci na terenu. Tako treba i da ostane!

Hvala Vam i što ste dobri ljudi, što u svakoj utakmici dajete svoj maksimum. Što se borite i ,,ginete'' za svoj ,,Čelik''. Naši navijači i publika samo to i traže – da se borite, da ,,ginete'' za svakom loptom na parketu... Poraz će vam i oprostiti, ali neborbenost nikada neće, jer u sportu nema onih koji su nepobje-divi, uvijek ima boljih, ali Vi u sportskoj Zenici služite za primjer kako se brane boje svog Kluba.
U Goražde danas putujete rasterećeni. Bodovi nam više nisu neophodni. ,,Goražde'' je oduvijek kolijevka dobrog rukometa, ali ja od vas tražim – igrajte za sportski prestiž, za nadmetanje, za ljepotu rukometnog sporta... rezultat kakav bude. Naravno da bi volio da pobijedimo, ali neka pobijedi na terenu trentno spretnija i sretnija ekipa!

Na kraju: vjerujem da ćemo u Ligi za prvaka i u finalu Kupa postići svoj novi maksimum (već u srijedu 18. aprila igramo za Kup sa ,,Bosnom'' u Sarajevu). Same kvalifikacije u Ligu za prvaka BiH i finale Kupa za nas su maestralan uspjeh. Sve što će se dogoditi u narednih par dana je za nas uspjeh, jer po-slije napornog prvenstva u Premijer ligi i Kupu - za vas nema odmora. Još nešto: na kraju prvenstva se uvijek kalkuliše – ko ostaje, ko odlazi? Mi smo sada (za kratko vrijeme) stvorili ime i imidž Kluba iz kojeg se ne odlazi! Ja vjerujem da ćemo i u narednom periodu (igrački) svi ostati na okupu. Siguran sam da niko i ne pomišlja da ide iz Kluba. Neki dan kada sam u šali rekao fenomenalnom Adnanu Šabanoviću (fenomenalnom i kao golmanu i kao čovjeku) da se tu oko nas ,,vrzmaju'' nekakvi rukometni menadžeri iz Njemačke – on me je ponovo, po ne znam koji put, fascinirao svojom izjavom kada je s pika odgovorio: ,,A, predsjedniče mene nikakvi menadžeri ne interesuju – ja iz ,,Čelika'' nikuda ne idem!''.
Svaka Ti čast Adnane!

Zato evo, još jednom da kažem: hvala svim igračima! Hvala Adnanu, hvala kapitenu Aldinu Begagiću (koji je funkciju kapitena ,,uozbiljio''), hvala iskusnom i izvrsnom (u svakom pogledu) Davoru Kadiću. Hvala našem mladom borcu Mirzi Dervenčiću, odličnom Milanu Ivačevu, te sjajnom krilu Milanu Duvnjaku, koji je otkrovenje ove druge polusezone postavši ljubimac zeničke publike. Hvala Starčeviću, Dominikoviću, Begoviću, Davoru Lučiću, neumornom bedemu u odrani ispred Šabanovog gola - Goranu Šarencu, te mladim igračima ,,Čelika'' koji tek dolaze – Adnanu Begagiću, Ekinoviću, Hasi Ćosiću, Bečiću, Beganoviću, Kobilici... Hvala Emiru Skopljaku za želju da pomogne svom Klubu, hvala Kemi...

Hvala i treneru Mikiju Filipoviću, koji je odlično tokom čitavog prvenstva i Kupa vodio ekipu, dobro sarađivao sa igračima... Znao je Miki nekad podleći emicijama, kada iz njega ,,sjevnu varnice'' nervoze, ali ostajao je pribran da svaku utakmicu privede kraju kako je najbolje znao i umio – sve do Lige za prvaka i finala Kupa. Njegovo temparametno vođenje ekipe sa klupe osvojilo je simpatije navijača... Navijači vole kad on ,,skače'', galami, motiviše, viče... Svima njima, svima koji su dali i siguran sam i davaće i ubuduće svoj maksimum u igri i timu – veliko hvala.

Na ovaj način želio sam javno ispoljiti svoj nedvosmisleni stav, zahvalnost, mišljenje i ponos sa ovom ekipom, ovim momcima i ovim timom, kojeg neizmjerno poštujem i cijenim.

Idemo dalje!

Predsjednik kluba Pane Škrbić

{!jomcomment}

Čitano 3160 puta
Više iz kategorije: Ljudina Mehmed Dizdarević »