20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 13 April 2012 12:38

Prevent pomaže AIESEC

preventPevent je podržao najveću i najpoznatiju svjetsku studentsku organizaciju AIESEC, koja ima svoje sjedište i u Zenici, te posato njihov partner u organizaciji manifestacije „Big Picture“. Projekat ima za cilj promovisati rad ove organizacije i regrutovati nove članove. „Big Picture“ se održava 13. aprila na na Ekonomskom fakultetu u Zenici.

AIESEC djeluje u 111 država svijeta, a u Bosni i Hercegovini osim u Zenici egzistira u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci. Osnovna djelatnost ove organizacije je organizovanje međunarodne razmjene studenata, kroz osiguranje studentske prakse u firmama širom svijeta. Riječ je o privremenom zapošljavanju studenata kako bi svoje akademske sposobnosti mogli primijeniti u praksi i prilikom zapošljavanja.

 

Prevent grupacija u Bosni i Hercegovini strateški je dobavljač za Volkswagen koncern i dnevno proizvode 6.000 garnitura auto presvlaka za evropsko tržište. Djeluje u pet gradova i pri tome zapošljava blizu 5.000 uposlenika. Prevent u Zenici ima 1.300 uposlenika i zajedno sa fabrikama u Visokom i Jelahu najveći je privatni poslodavac ZDK. Pored toga Prevent je korporativni filantrop dvije godine za redom i konstanto ulaže u razvoj bh. društva. Shvatajući potrebe mladih i ambicioznih ljudi ova kompanija kontinuirano ulaže u obrazovanje, sport i kulturu, te nastoji doprinjeti njihovom razvoju.

Više o projektu na LINKU