28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/vhosts/zeblog/www/arhiva.zenicablog.com/images/solea
Obavijest
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/solea
nedjelja, 18 Mart 2012 19:59

Kako izgleda bivša Solea Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Obavještavamo Vas da su 8.marta 2012. godine u zgradi multiplexa Ekran svečano otvorena vrata novog ateljea-galerije i edukativnog centra „Planet“. Izložba koja je simbolično otvorila atelje i galeriju jeste izložba fotografija žena amatera-fotografa „Amateur woman photo- exhibition“. Riječ je projektu nevladinog udruženja “Planet design“ Zenica , kojem je osnovni cilj zagovaranje općeg ljudskog prava na obrazovanje i kulturno sudjelovanje u društvu , kao i doprinos popularizaciji i razvoju kulture, umjetnosti i dijaloga u okviru iste.

Također,namjera je skrenuti pažnju javnosti, naročito mladih i djece ,na kulturno-umjetničke vrijednosti, te podstaći njihov razvoj u intelektualnom i umjetničkom smislu. Galerija i atelje će dati novi legitimitet gradu Zenici kao kulturnoj urbanoj sredini. Galerija funkcioniše kao promo centar za kulturu, umjetnost, dizajn i arhitekturu. Predstavljamo afirmisane umjetnike iz zemlje i šire, a vrata otvaramo mladim perspektivnim umjetnicima da predstave svoj rad široj publici. Ona će uvijek biti jedinstvena po svom senzibilitetu i u svakom slučaju njegovaće savremeno, aktuelno stvaralaštvo.

Pored toga , Udruženje „Planet design“ se fokusiralo na edukativne programe u saradnji sa partnertima, ambasadama, vladinim i nevladinim oranizacijama iz regiona ,Evrope, SAD, i dr. S tim u vezi, educirat će djecu i mlade u okviru tečajeva i kreativnih radionica u oblastima: glazbe, moderne i klasične umjetnosti, grafičkog dizajna, književnosti, poezije, fotografije,modernih i tradicionalnih plesova iz različitih naroda i kultura, itd. ...

Slijedeći zadatke i ciljeve djelovanja u društvu, Udruženje „Planet design“ planira organizirati seminare, radionice i predavanja o ljudskim pravima, pravima i statusu žena u našem društvu, o pravima nacionalnih manjina; vršiti razmjenu znanja i iskustva s umjetnicima, piscima, profesorima i stručnjacima iz cijelog regiona i svijeta, saradnju s kulturnim ustanovama i organizacijama u regiji ,itd.
Neke od planiranih aktivnosti u narednom periodu su: organizacija umjetničkih izložbi, seminara, tečajeva, susreta, promocija, prezentovanje književnih djela i poezije, osnivanje fonda za pomoć bolesnima, siročadi i nezbrinutoj djeci, ženama žrtvama nasilja, itd.

Ovim putem, pozivamo sve zainteresirane građane , vladine institucije, udruženja, medije, da nam se jave, da se udružimo oko sadržaja mreže kulturnih programa , te zajednički radimo na planiranju i implementaciji individualnih i grupnih kulturnih aktivnosti i događaja u svijetu umjetnosti i kulture.

Potražite nas u zgradi multiplexa Ekran Zenica, (bočni ulaz s prednje strane,niz stepenice -nekadašnja pizzeria „Solea“).

Dobro nam došli.

Radno vrijeme: od ponedjeljka do petka od 10-17h i subotom od 10-14h.

{gallery}solea{/gallery}

Čitano 4008 puta