20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 19 Avgust 2011 01:11

Pretres u Orahovici Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

orahovica-pretresOperativnim radom na terenu ovlašteni službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su došli do operativnih saznanja da lice A.Š. iz Orahovice, općina Zenica, nelegalno posjeduje vatreno oružje. U cilju provjere tačnosti raspoloživih informacija te dokumentovanja krivičnog djela, uz saglasnost nadležnog tužioca, od strane policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije je dostavljen zahtjev sudiji za prethodni postupak Općinskog suda u Zenici za izdavanje naredbe za pretres kuće i pratećih objekata vlasništvo A.Š., koja se nalazi u naseljenom mjestu Orahovica, općina Zenica, te pomoćnog objekta koji se nalazi na lokalitetu Pašinac u Orahovici.


Dana 17.08.2011. godine, u prijepodnevnim satima, po naredbi Općinskog suda u Zenici, od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, službenika Jedinice policije za podršku MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i Policijske stanice Nemila, izvršeni su  pretresi kuće i pratećih objekata vlasništvo A.Š., na navedenim lokacijama, kojom prilikom su pronađena 2 pištolja, jedna poluautomatska puška, 4 ručne bombe, 13 okvira za automatsku pušku, 40 komada pištoljske municije i 243 komada pušćane municije. Pronađeno oružje i municija su privremeno oduzeti.

Lice A.Š. je prilikom vršenja pretresa uputilo ozbiljnu prijetnju da će napasti na život i tijelo policijskog službenika Policijske stanice Nemila, nakon čega je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I, dok se nastavljaju aktivnosti policijskih službenika na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela.

Nakon završene kriminalističke obrade, prikupljenih dokaza i obavještenja, Kantonalnom tužilaštvu Zenica će biti dostavljen službeni Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica A.Š., rođenog 1958. godine iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371. KZ FBiH, te krivično djelo Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti iz člana 359. KZ FBiH.

       
  URED  POLICIJSKOG KOMESARA

 

(nezvanično, radi se o Šabanu A. iz Orahovice.

Čitano 3742 puta