24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 20 Mart 2012 17:30

Video: Sahranjene Emili i Nina

sahranaprusacHiljade Zeničana danas poslijepodne se oprostilo od Emili (17) i Nine (7) Prusac, koje su sahranjene jedna do druge na ateističkom groblju uokviru kompleksa Prašnice, nadomak Zenice. Pogledajte devetominutni video tužne povorke i ispraćaja na Prašnicama. 

 

Don Anto Ledić, prvi čovjek Katoličkog školskog centra „Sveti Pavao“, koji su pohađale nesretne djevojčice, uputio je poziv na dostojanstven ispraćaj i dalji život, ma koliko on težak i sa bolom u duši bio za majku Lejlu, te rodbinu djevojčica, čiji otac Emil (47) je iz nikad  razumu jasnih razloga u četvrtak ujutro pucao u njih, pa u sebe. Emili u četvrtak, a Nina u ponedjeljak, izgubile su najteže, bitke za život. 

Hiljade uplakanih drugarica, drugova, sugrađana, profesora, znanih i neznanih je došlo da sa njihovom majkom Lejlom, bakom Ankicom, stricem Igorom i drugim najbližim barem na tren podijele bol. Tužnom skupu obratila Ena Kučuković, školska drugarica Emili, koja je uputila dirljivi posljednji govor u ime svog razreda.  

{!jomcomment}