18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 18 Decembar 2014 02:00

Impresije beogradskih izviđača

Zenicablog prenosi članak sa sajta beogradskog odreda izviđača, čiji članovi su bili gosti našeg grada. 

 

 

Članovi našeg odreda 12.12.2014. godine posetili su Zenicu (Bosna i Hercegovina)  i učestvovali na Interetničkom sajmu kolekcionarstva i Festivalu izviđačke pjesme.

Krenuli smo 12.12.2014. godine u 11 i 30 časova. Našli smo se sa našim drugarima iz Novog Sada. Putovali smo kroz Srbiju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. U toku puta malo smo zalutali, a Novosađani su se zaglavili u blatu. Pri dolasku dočekali su nas naši drugari iz Zenice. Bili smo smešteni u izviđačkom domu “Smetovi”, okružen divnom prirodom koja je bila pokrivena snegom. Sutradan, 13.12.2014. godine u 12 sati održao se izviđački sajam kolekcionarstva. Mi smo izlagali kolekcije marama, bedževa, starog novca, karata i razglednica.

Posle ručka neki su otišli da gledaju film, a mi smo otišli na probu da se pripremimo za izlaganje na Festivalu izviđačke pjesme. Bili smo jako uplašeni, ali sve je prošlo kako treba. Premijerno smo izveli odredsku himnu “Savršen dan”.

U nedelju, 14.12.2014. godine, u jutarnjim časovima, nažalost morali smo da krenemo nazad.

Družili smo se, pevali, igrali, jeli ćevape i proveli smo jedan fantastičan vikend u Zenici sa našim prijateljima! Nadamo se da ćemo se ubrzo videti ponovo!

Kako nam je bilo možete videti na slikama i nekim snimcima,

a snimak pesme “Savršen dan” pogledajte ovde