16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 05 Decembar 2014 19:16

KBZ pred otpuštanjem bolesnika

 Kantonalna bolnica Zenica uputila je upozorenje Rudniku mrkog uglja Zenica u kojem traži da se pridržavaju ugovorene dinamike isporuke uglja, jer je snabdijevanje  bolnice ugljem vrlo kritično. 

 

- Za normalan rad bolnici je neophodno 15 do 20 tona uglja dnevno. Pošto je bolnica nulti prioritet u snabdijevanju ovim energentom, tražimo od vas da ispoštujete ugovorenu dinamiku isporuke. U protivnom, bolnica će biti primorana da otpušta bolesnike, za što ćete i vi snositi dio odgovornosti. Zakon o javnim nabavkama nam ne omogućuje da se snabdijevamo od drugih dobavljača, jer ste vi naš ugovoreni dobavljač - kaže se u upozorenju Kantonalne bolnice Zenica. 

 

Po riječima Esada Čivića, direktora Rudnika Zenica, ova kompanija će nastaviti da redovito isporučuje ugalj zeničkoj bolnici u količinama koje trenutno ima na raspolaganju, što znači da će bolnica dobijati oko 350 tona uglja mjesečno ili oko 10 do 12 tona dnevno. 

 

- U pitanju je viša sila i zenički Rudnik nema dovoljnu proizvodnju kakva je bila prije potpisivanja ugovora. Svima je reducirana isporuka zbog prekida proizvodnje u Raspotočju i mi ćemo obavijestiti bolnicu da tu manju količinu može nabavljati od drugih proizvođača - izjavio je Čivić