22 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 03 Decembar 2014 19:24

Sjednica Uprave Kantonalne bolnice

Upravni odbor Kantonalne bolnice Zenica usvojio je zaključak kojim imenovanjem na mandatni period u naredne četiri godine odlaže za narednu sjednicu. Kako nam je pojasnio član Upravnog odbora Bruno Bojić, resorna kantonalna ministrica Senka Balorda (SDP) ne želi potvrditi prijedlog Upravnog odbora sve dok je neko ne uvjeri u ekvivalenciju stečenih diploma dva kandidata doktora Fadila Šabanovića i Adnana Begovića, da su njihove stečene diplome iz top menadžmenta u skladu sa zahtjevima iz Konkursa.

 

 

- Mi očekujemo već narednih nekoliko dana da će Federalno ministarstvo uputiti Ministarstvu zdravstva ZDK pojašnjenje odluke, te da će nakon toga biti odkočen izbor direktora, istiće Bojić, koji dodaje da, mada se o tome nije govorilo, nije isključeno da će doći i do poništenja augustovskog konkursa i raspisivanja novog. Sjednici je prvi puta pristustvovao direktor ZZO ZDK Senajid Begić (SDP) koji je istakao kao se i na ovom sastanku uvjerio  da je Zavod najzdravija karika u zdravstvenom sistemu ZDK.

 

- Mi sve svoje obavaze prema svim ustanovama pa tako i KBZ-u izvršavamo redovito i na vrijeme. KBZ godišnje od Zavoda dobije oko 43 miliona KM- ističe Begić, koji dodaje da je ponudio rješenje problema zbog nagomilanih dugova KBZ-a.  Kako je istakao dug KBZ-a iznosi 15 miliona i 600 hiljada KM a njegov je prijedlog da se ide na kreditno zaduženje od 10 miliona KM, stim što bi Zavod na godišnjem nivou povećao godišnje tranše za oko milion KM, ćime bi se mogle servisirati rate kredita.

 

AVAZ