28 Februar 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 26 Novembar 2014 05:58

Odluke Vlade ZDK

Na 192. Sjednici Vlade Zeničko-dobojskog kantonadonesena je, između ostalog, Odluka o učešću ZDK u sufinansiranju radova na rekonstrukciji lokalnog puta u naselju Gornja Lovnica u Općini Žepče sa iznosom od 80 hiljada maraka.

 

 

Put će zajedničkim sredstvima graditi Federalno ministarstvo raseljenih osoba, Zeničko-dobojski kanton i Općina Žepče. Odobrena su i sredstva Mjesnoj zajednici Milišići u Općini Žepče kao učešće Zeničko-dobojskog kantona u radovima na rekonstrukciji i asfaltiranjunputa u ovoj mesnoj zajednici. Po ovoj odluci biće izdvojeno 60 hiljada KM.

Slična je i Odluka, ali u iznosu od 30 hiljada KM koje će biti iskorištene kao pomoć Zeničko-dobojskog kantona na sanaciji nekoliko puteva u Mjesnoj zajednici Brnj u Općini Kakanj. Federalno ministarstvo raseljenih osoba participiraće ove radove sa 50 hiljada, a Općina Kakanj sa 17 hiljada KM.

Uz ostalo zaključeno je da se odobre sredstva koja će putem Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva biti u formi poticaja isplaćena za otkupljivanje i zamrzavanje jagodičastog voća . Odobren je iznos od 20.137 KM na zahtjeve koje su podnijela dva otkupljivača (iz Zenice i Visokog). Sredstva su, inače, dio Programa utroška Budžeta ZDK za revitalizaciju poljoprivredne proizvodnje nakon stanja prirodne nesreće, uz Program poticaja za 2014. godinu.