19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 15 Novembar 2014 13:51

Foto: dvije godine FG Vranduk

Povodom druge godišnjice od osnivanja Foruma građana Vranduk, u restoranu „Salčinović“ u Crkvicama-Zenica održana je proslava ove godišnjice uz zabavno veče. Organizator ove svečanosti bio je Forum građana Vranduk, na čelu sa predsjednikom Ferhadom Šehićem.

 

Moderator na ovoj zabavnoj večeri bila je Sedžida Beganović-Isaković, koja je istakla da je Forum građana Vranduk osnovan 01.novembra 2012.godine da promoviše kulturne i istorijske vrijednosti drevnog grada Vranduka i  da ih sačuva od zaborava, te da posjetiocima i turistima govore o Vranduku.

 

„Od slijedeće izborne Skupštine, Forumom građana Vranduk trebaju da ruvode mlađe snage sa ovog područja, a stariji će se polako povlačiti i pomagati u radu mladima. U naredne dvije godine, pored ostalih aktivnosti, akcenat će se staviti na uređenju lokaliteta „Bašća“ za izletište, koje se nalazi između dvije male rječice na kojima se nalaze stari mlinovi za mljevenje žita. U protekloj agresiji na BiH ovi mlinovi su obavili veliku ulogu u mljevenju žita za sve građane. Mlinovi su obnovljeni i popravljeni od oštečenja nakon majskih poplava i pored njih se prolazi do lokaliteta „Bašća“. Ovo izletište je udaljeno od Zenice oko 17 km, a od skretanja sa starog puta Zenica-Doboj, oko 5 km. Nakon obilaska starog grada Vranduka, posjetioci bi se mogli, u dogledno vrijeme, voditi i na ovo buduće izletište“, kako nam reče  predsjednik Foruma građana Vranduk, Ferhad Šehić.

 

Forum građana Vranduk, kako rekoše na proslavi, nije imao nikakvu pomoć od općine Zenica, nego samo od pojedinih privatnih poslodavaca, jedne stranke i Udruženja.

Za nesebičnu pomoć Forumu građana Vranduk, na ovoj svečanosti dodjeljene su i zahvalnice, uz posebnu zahvalnost PPUD „Salčinović“ Zenica. Zahvalnice su uručene: Muzej grada Zenice, štamparija „Meligrafprint“d.o.o. Zenica, „Asko-Komerc“ Nemila-Zenica, „Almi-Transport“ d.o.o.Zenica, Udruženje poslodavaca Zenica, općinska organizacija SBB Zenica, te portal Zenicablog Zenica za saradnju i velikom doprinosu u aktivnostima na promoviranju starog grada Vranduk. Zahvalnice je uručila mlada članica odbora Foruma građana Vranduk, Šejma Šehić.

 

U muzičkom dijelu nastupili su Haris Abdagić i „BalkanErosi“, koji su, da podsjetimo, 2011. godine objavili svoj prvi album Balkan Eros, a nadaju se i da će novi album uskoro dočekati svjetlo dana.

 

E.Imamović za Zenicablog

 

KLIKNI DA VIDIŠ FOTO GALERIJU

 

 

 

..