16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 07 Novembar 2014 03:59

Obavezna sistemska deratizacija

Na području općine Zenica od 10. do 19. novembra bit će obavljena obavezna preventivna sistematska deratizacija, koju će provesti Kantonalni zavod za javno zdravstvo Zenica, uz stručni nadzor Higijensko-epidemiolške službe Javne ustanove "Dom zdravlja" Zenica.

 

U skladu s naredbom o realiziciji općinske odluke o komunalnom redu, troškove jesenje deratizacije snose Općina Zenica, Vlada Zeničko-dobojskog kantona, poslovni subjekti i vlasnici objekta u kojima se realizira sistematska deratizacija. 

 

Kontrolu izvođenja akcije provest će općinski sanitarni inspektor, a subjekti koji podliježu provođenju obavezne sistematske deratizacije dužni su osigurati nesmetan rad izvođačima, bez obzira na parcijalne radove i ugovore koje posjeduju, a koji se stavljaju van snage za vrijeme trajanja akcije. 

 

Obaveznom preventivnom sistematskom deratizacijom bit će obuhvaćene javne i zelene površine u gradskim naseljima, zgrade i privatni stambeni objekti u užoj gradskoj zoni, obale površinskih voda, centralne deponije i smetljišta u gradskim područjima, kolektivni centri za smještaj izbjeglih i prognanih osoba, objekti javnih zdravstvenih ustanova, vjerski objekti i stambene zgrade, te kanalizaciona mreža, šahtovi i kolektori.