20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 07 Novembar 2011 06:26

BNP na Festivalu u Brčkom Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

ofrlj1Pod motom "Najbolje za publiku", 17. novembra započet će ovogodišnji 28. susreti pozorišta u Brčkom koji će trajati do 25. novembra. Festival će otvoriti predstava Abdulaha Sidrana "Otac na službenom putu", u izvedbi "Atelje-a 212".

 
 U natjecateljskom dijelu festivala Brčaci će moći pogledati i predstave "Nosi nas rijeka", Elvisa Bošnjaka, u izvedbi Gradskog dramskog kazališta "Gavela" iz Zagreba te "Prokleta avlija", Ive Andrića, po dramatizaciji i režiji Nebojše Bradića, a u izvedbi "Teatar kabarea" iz Tuzle.
 
 Također će biti izvedena i "Radnička kronika", Petra Mihajlovića, po adaptaciji i režiji Ane Đorđević, a u izvedbi Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke.
 
 Na repertoaru je i "Hamlet u selu Mrduša Donja" ili "Hamlet zna šta narod ne zna", Ive Brešana, u režiji Sulejmana Kupusovića i u izvedbi Narodnog pozorišta Sarajevo, te predstava "Leda" Miroslava Krleže, redatelja Ivana Lea Lemoa, u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta iz Osijeka.
 
 Među ovogodišnjim kazališnim predstavama je i "Pismo iz 1920.", autorski projekt Olivera Frljića, u izvedbi Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice kao i predstava "Rođen u YU", u režiji Dine Mustafića, a u izvedbi Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda.

Čitano 2822 puta