27 Juni 2022
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 29 Oktobar 2014 13:37

VGT: nagrada za filantropiju

U VGT osiguranju ne kriju zadovoljstvo nakon što su osvojili nagradu DOBRO koju dodjeljuje Fondacija Mozaik za izuzetan doprinos u oblasti korporativne filantropije.  

 

„Pripala nam je čast da budemo uzori drugima u činjenju dobra i osvojimo nagradu, ali isto tako znamo da ima i onih koji su bolji od nas, i želimo ih slijediti, jer činjenje dobra ne poznaje granice“, rekao je Amir Zukić, direktor VGT osiguranja.

 

U VGT osiguranju vjeruju da većina kompanija danas postoji isključivo radi profita, a samo kompanije koje u svoju misiju ugrađuju potrebe uposlenika, klijenata i društva mogu ostvariti dugoročni uspjeh. 

 

„Ova nagrada je odgovornost ali i dodatan podstrek da budemo još bolji“, dodao je Zukić. 


VGT osiguranje je za nagradu DOBRO nominovano od strane SOS Dječijih sela u BiH čiji rad ova kompanija podržava kroz donacije i zajedničke projekte. Pored toga, u VGT-u rade na projektima koji su od značaja za lokalne zajednice i pojedince što je i prepoznato kroz nagradu DOBRO.

 

VGT osiguranje posluje u sklopu VGT grupe, koja je u 100% domaćem vlasništvu, upošljava preko 400 radnika i ostvaruje ukupne prihode u iznosu većem od 30 miliona KM. U sklopu VGT grupe pored nekoliko preduzeća posluju i REMIS kao vodeći bh. lanac tehničkih pregleda kao i VGT Broker jedna od najuspješnijih bh. brokerskih kuća.