21 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 29 Oktobar 2014 14:12

Foto: protest studenata u Zenici

Ispred zgrade Rektorata Univerziteta u Zenici (UNZE) danas je održan petnaestominutni "studentski skup upozorenja", kao posljedica, kako navode organizatori, dugogodišnjeg nerada i zanemarivanja gorućih problema na Univerzitetu". Nekoliko stotina studenata okupilo se sa jasnim porukama upućenim čelnicima UNZE. 

 

- Unija studenata je sačinila dokument sa listom zahtjeva, koji je poslan na sve relevantne adrese. On je rezultat žalbi studenata, u kojima se poimenično navode slučajevi kršenja Statuta Univerziteta u Zenici, studentskih prava, te sprečavanje izvršavanja studentskih obaveza, od strane nastavnog i nenastavnog osoblja, i u skladu s tim studenti su odlučili reagovati, kaže dopredsjednik unije Nuraga Galamić.

 

Predstavnici Unije su najavili da, ako njihovi zahtjevi ne budu uvaženi, "ne mogu garantovati da studenti neće organizovati masovne proteste i bojkot nastave".

 

Dževad Zečić, rektor UNZE kaže da je primio zahtjeve studenata, te da će se o njima očitovati, tačku po tačku, na sastanku sa predstavnicima studenata, zakazanom za početak naredne sedmice. 

 

KLIKNI DA VIDIŠ FOTO GALERIJU

 

 

..