24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 11 Septembar 2014 00:24

Mur u Općini Zenica

U sklopu nastupne posjete novog šefa misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini održan susret između ambasadora Jonathana Moora – novog šefa Misije OSCE-a i načelnika Općine Zenica Husejina Smalovića. Gosp. Moore je odao priznanje načelniku Smajloviću i općinskoj upravi za napore koje čine na poboljšanju uslova života građana Zenice. S obzirom na težinu problema s kojima se svaki načelnik suočava u ovim teškim vremenima, Zenica bilježi  zapažene rezultate.

 

Načelnik Smajlović je iskoristio ovaj susret da ambasadora Moora i njegove saradnike upozna sa ključnim infrastrukturnim projektima kao što su Glavna gradska magistrala, Plava voda, Termoelektrana – Toplana na gas i drugo. 

 

Ipak, najviše se razgovaralo o saniranju posljedica poplava i klizišta, kao i nedavnoj pogibiji pet zeničkih rudara. Ovom prilikom ambasador Moore se zahvalio što je i sam imao priliku učestvovati na komemorativnom skupu za koji kaže da je bio organiziran dostojanstveno i uz puno uvažavanje patnji kroz koje prolaze porodice poginulih rudara.

 

Zenica je odabrana kao prva stanica turneje novog šefa Misije OSCE-a po Bosni i Hercegovini u sklopu koje želi da se sastane sa ljudima koji neposredno rješavaju probleme u zajednici i ne bave se praznim govorom ili „visokom“ politikom. S ozbirom na dugogodišnje prisustvo u regionu i poznavanje ovdašnjih prilika, ambasador Moore je prepoznao potrebu za davanjem većeg značaja onome što se dešava na lokalnom nivou i uputio poziv načelniku Smajloviću da mu se obrati kad god to bude smatrao potrebnim jer je OSCE otvoren za svaki vid komunikacije sa lokalnim vlastima u BiH koje se više od bilo kojeg drugog nivoa vlasti bave konkretnim životnim potrebama građana. (Zenica.ba)