29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 10 Septembar 2014 02:31

Sastanak čelnika Merhameta i IZ

Delegacija HO „Merhamet“ MDD, koju je predvodio predsjednik ove humanitarne organizacije doc. dr. Hajrudin Šahić,  posjetila je  Rijaset Islamske zajednice u BiH (IZBiH) u Sarajevu, gdje je razgovarala sa muftijom Ismailom ef. Smajlovićem.

 

Ocijenjeno je da su zajedničke aktivnosti nakon nezapamćenih poplava i klizišta u našoj zemlji još jednom potvrdile dobru sadarnju Islamske zajednice u BiH i „Merhameta“ i da ove dvije institucije mogu veoma dobro i uspješno mogu realizirati zajedničke projekte. Predsjednik „Merhameta“ Hajrudin Šahić upoznao je efendiju Smajlovića sa „Merhametovom“ akcijom „Pomoć narodu Gaze“, a sličnu akciju je, kazao je efendija Smajlović, pokrenula i Islamska zajednica u BiH. Razgovarano je o mogućnosti da „Merhamet“ i Islamska zajednica akciju prikupljanja pomoći za narod Gaze okončaju zajedničkim projektom.

 

Tokom sastanka razmatrana je potreba da se pokrene inicijativa kojom bi se definisali odnosi Islamske zajednice i Merhameta u programu kurbana.   Sastanku u Rijasetu Islamske zajednice u BiH prisustvovali su i potpredsjednici HO „Merhameta“ MDD Adil Pezerović i prof. dr. Šahzija-Đonlagić Dreca, član Upravnog odbora prof. dr. Ćazim Hadžimejlić i predsjednik Skupštine  „Merhameta“  Munib Bujak.