27 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 25 Avgust 2014 23:53

Izviđački seminar na Boračkom

Cvijeće u proljeće, meditacija nas pokreće u ritmu sreće... Instruktorski tečaj jutros je počeo u ritmu INDIJE. Instruktori su plesali verziju „kad se masa zatalasa“, a nakon tog tradicionalnog indijskog plesa i doručka pohitali smo u svoje vjetrovite odaje da uživamo u procesu ne dizanja glave od stola. Naprednjaci su uz Šileta naučili bitne teze: „Rad uz učenje“ i „Učenje uz razmišljanje“, dok su osnovnjaci uz Pugija naučili osnove o mladima u izviđaštvu te  projektskom pristupu i sprovođenju programa. Od silnog razmišljanja ispraznio nam se želudac pa smo krenuli trbuhom za kruhom put trpezarije.


Posljepodnevne aktivnosti su krenule u malo „oštrijem“ ritmu za naprednjake, oni su imali zadatak da prezentuju svoj prošlogodišnji rad kroz projekte što će bitno uticati na ishod njihovog školovanja na ovom seminaru. Osnovnjaci su popodnevni blok predavanja proveli u „mokroj atmosferi“ uz predavača Denisa Samardžića  Bimbu koji je imao temu „Projekatski pristup u sprovođenju programa“. Predavanje je začinio ICE BUCKET CHALLENGE, u kojem su osnovci izazivali svakoga ko im se našao na putu. Čak i kad su naprednjaci odlučili da ih posjete, na svoje predavanje su se vratili mokri do gole kože.

Poslije silnih predavanja došlo je i malo adrenalinskog uživanja, gdje smo se spuštali na ZIPLINE-u.

Noć je završila predavanjem o WOSM-u koje su za osnovnjake spremile napredne Lana i Asja. Nakon predavanja uslijedilo je još plesa u duhu Indije uz rođendansku tortu Asje i Dženane, a ovom prilikom im svim srcem zahvaljujemo i upučujemo iskrene čestitke povodom njihovog zajedničkog rođendana.

 

FOTO GALERIJA OVDJE

Izviđački pozdrav,

PR TEAM
www.sioz.ba
https://www.facebook.com/pages/Seminar-za-Instruktore-I-stepena-Bora%C4%8Dko-2014/218128928343129