20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 20 Avgust 2014 08:15

Start Up – Osnaživanje žene

Kako transformirati poslovne ideje u održiv izvor prihoda uz podršku Američke ambasade - Centar za majke Plamen Zavidovići i Udruženje za unapređenje životne sredine E grupa Zenica, uz podršku Američke ambasade BiH su započeli sa realizacijom projekta "Start Up – Osnaživanje žene".

Cilj projekta je promocija i poboljšanje mogućnosti za samozapošljavanje žena, te njihovo osnaživanje kroz usavršavanje vještina i novih znanja u pogledu poslovnih mogućnosti i poslovanja uopće.
Podršku realizaciji ovog projekta dao je Zavod za zapošljavanje Zavidovići, sa kojim su Udruženja E grupa  i Plamen  potpisali i memorandum o saradnji na ovom projektu.
U sklopu projektnih aktivnosti, izvršit će se  selekcija 20 kandidatkinja koje će proći obuku na temu „Kako transformirati poslovne ideje u održiv izvor prihoda“.
Direktne korisnice projekta  će biti nezaposlene mlade žene dobi 30-45 godina koje se vode na evidenciji pri Zavodu za zapošljavanje.
Javni poziv za prijave kandidatkinja  je objavljen na web stranici Udruženja www.egrupa.org, kao i na oglasnoj ploči Zavoda za zapošljavanje Zavidovići, te putem medija. Rok za prijavu je 01.09.2014.
Krajnji rezultat ovog treninga bit će 20 jasno definisanih i razvijenih poslovnih ideja, spremnih za realizaciju. Sve razvijene poslovne ideje će dalje aplicirati za financijsku pomoć za njihovu realizaciju u okviru projekta „START UP – Osnaživanje žene“ kroz START UP FOND  koji je osnovan od strane Projekta a koji je omogućila Američka ambasada. Pet najuspješnijih poslovnih ideja će biti odabrano za finansiranje iz projektnog fonda.
Svim polaznicama obuke će biti dodjeljena uvjerenja da su prošle obuku "Kako transformirati poslovne ideje u održiv izvor prihoda“.