27 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 20 Avgust 2012 10:29

Sastanak: Plevljak - Ćerim

Transfer finansijskih sredstava iz Kantonalnog budžeta prema Šahovskom savezu ZDK bila je tema susreta premijera Fikreta Plevljaka sa predsjednikom Saveza Fahrudinom Ćerimom. Naime, procedura prijenosa sredstava iz Kantonalnog budžeta prema klubovima izmijenjena je prije dvije godine. 

 

- Danas imamo situaciju da se sredstva prebacuju direktno klubovima, što je rezultiralo da tri kluba duguju Savezu, pa je upitan njihov daljnji nastup na takmičenjima. Bojimo se da će izostanak takvih klubova uticati na ukupne rezultate našeg saveza, kazao je Ćerim.

 

Na takmičenju šahovske lige, koja će se odigrati krajem mjeseca u Neumu, upitan je nastup šahovskih klubova iz Tešnja i Kaknja, dok je pola iznosa obaveza izmirio šahovski klub iz Zavidovića. Inače, u okviru Šahovskog saveza ZDK egzistira sedam klubova i to tri iz Zenice, te po jedan klub iz Tešnja, Zavidovića, Maglaja i Kaknja.

 

Predsjednik Ćerim je zatražio finansijsku podršku od Vlade ZDK u organizaciji Međunarodnog šahovskog turnira, koji će se u novembru održati u Zenici, ističući pozitivne rezultate na dosadašnjim takmičenja šahista okupljenih u Šahovskom savezu ZDK.

 

Pres služba ZDK