28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 05 Avgust 2014 21:45

Pomozi.ba i Merhamet Njemačke

Koordinatorica za rad Udruženja "Pomozi.ba" na području Zeničko - dobojskog kantona Irnesa Ramić - Tahić i predsjednica "Merhameta" Njemačka Sabina Hanchhur su potpisale Sporazum o realizaciji nekoliko zajedničkih projekata.

 

Najveći projekat je "Užina za dijete", kojom je "Merhamet" Njemačka osigurava 13.500 eura za 200 socijalno ugroženih učenika, kojima će užine biti uplaćene  u toku školske 2014/2015 godine.

 

Projekat "Paketić za školarca" će osigurati školski pribor i slatkiše za 250 učenika u paketima vrijednim po 20 KM. a vrijednost jednog paketa će biti 10 eura. Ovu akciju će podržati i organizacija "Novi Dan".

 

"Merhamet" je udruženju "Pomozi.ba" ogranak Zenica donirao i četiri laptopa za edukaciju djece, a četiri lptopa je dobilo i udruženje za zaštitu mentalnog zdravlja "Lotos" iz Zenice. "Merhamet" je platio i transport donacija koje je u Hamburgu prikupio humanista Adis Ljubljanac.

 

- Čast nam je da se prvi zajednički projekti tiču djece i činjenju dobra za njih. Zahvaljujem se svim ljudima, donatorima koji na bilo koji način bodre i pomažu rad našeg Udruženja jer je sve više onih kojima je pomoć neophodna, kazala nam je Irnesa Ramić - Tahić.