29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 26 Juli 2014 18:24

Iftar na Vranduku

Asocijacija Mostovi Prijateljstva sinoć je organizovala 28 iftar po redu pod nazivom Uskudar za Zenicu u Vranduku na lokaciji Vrandučke tvrđave. Prelijepa lokacija za organizovanje iftara u Mubarek Ramazanu, veliki broj gostiju-postača koji su nas sinoć počastili svojim prisustvom. Sinoć su sa nama bili postači iz Gladovića,Koprivne,Vranduka, članice udruženja žena Vrandčka Ašlama, članovi KUD Kula Vranduk, kao i predstavnici turske armije , članovi odjela za mlade Grada Istanbula i mnogi drugi..

 

Tokom dana smo zajedno sa delegacijom mladih iz Istanbula posjetili Topčić polje gdje su naši gosti iz Turske uručili za 6 porodica novčane donacije. 

 

.Bilo je prelijepo na iftaru u srednjovjekovnoj tvrđavi Vranduk sa našim prijateljima, postačima koji ako Bog da uskoro dočekuju Ramazanski Bajram. Mostovi Prijateljstva će organizovati još 2 iftara. Večeras će biti organizovan iftar u Željeznom polju, a sutra ako Bog da u Topčić polju. Ukupno 30 iftara za 3000 postača. To je bio naš zadatak, cilj koji je na početku bio teško ostvariv ali koji uspješno završavamo... Jer mi smo Mostovi Prijateljstva.

 

 Press služba Mostova Prijateljstva