28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 08 Juli 2014 02:51

Karavan protiv govora mržnje

Udruženje mladih  „MOTUS ADULESCENTI“ nastalo je kao dobrovoljno, nestranačko, neprofitno i nevladino udruženje sa namjerom da ispita i odgovori na stvarne potrebe mladih ljudi kako iz Istočnog Sarajeva, tako i mladih iz Bosne i Hercegovine, kroz set različitih aktivnosti lokalnog, nacionalnog, regionalnog i međunarodnog karaktera.  Udruženje je u oktobru 2012. pokrenulo prvu kampanju za borbu protiv govora mržnje i maltretiranja na internetu u BiH.

 

U srijedu, 09.07.2014. od 15:30h do 17:30h na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici prvi promotivni ‘’NO HATE SPEECH’’ karavan koji organizuje udruženje mladih ‘’Motus Adulescenti’’, posjetiće naš grad. ‘’NO HATE SPEECH’ Karavan je aktivnost u okviru projekta “Podizanje svijesti u borbi protiv govora mržnje na internetu”, koji  finansira IN Fondacija, OSCE i Opština Istočno Novo Sarajevo.

 

Lokalni tim Omladinske novinske asocijacije  iz Zenice je partner na ovom projektu, čiji je zadatak da u svojoj lokalnoj sredini organizuje doček za 50 učesnika karavana iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva, te promociju projekta kroz koju će se stanovnici našeg grada informisati o problemu govora mržnje i maltretiranja na internetu, te kako ga riješiti.

 

Pored Zenice, karavan će još posjetiti i 15 gradova BiH: Istočno Sarajevo, Sarajevo, Pale, Sokolac, Vlasenica, Milići, Bratunac, Zvornik, Bijeljina, Brčko, Banjaluka, Travnik, Bugojno, Zenica, Kakanj i Visoko.

 

Ovim putem, pozivamo Vas da medijski podržite ovaj događaj čime ćete uputiti javnost o ovom sve većem problemu današnjice te načinima spriječavanja istog.

 

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na broj telefona 062/319-292 - Emina Mehić (koordinatorica LT Zenica ONAuBiH).

 

U nadi da ćete pozitivno odgovoriti na našu molbu,

 

 Srdačno Vas pozdravljamo.

 

Zenica, 07.07.2014.