19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 08 Juli 2014 04:48

Pomoć za kupovinu udžbenika

Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona raspisalo je konkurs za dodjelu novčane pomoći u svrhu kupovine udžbenika djeci pripadnika boračke populacije za školsku 2014/2015. godinu.

 

Sredstva za udžbenike dodjeljivat će se prema već usvojenim kriterijima, a kandidatima koji ispune uslove bit će dodijeljeno po 100 KM za učenike osnovnih i po 150 KM za učenike srednjih škola. Prema ovim kriterijima, bodovat će se ostvareni uspjeh u prethodnoj školskoj godini, socijalno-ekonomska situacija i učešće u Oružanim snagama. 

 

U sklopu pomenutog konkursa navedene su boračke kategorije koje imaju pravo na ova sredstva, a prijave onih koji obnavljaju istu godinu školovanja, zatim lica koja u porodičnom domaćinstvu imaju samostalne djelatnike, te onih čija primanja prelaze iznos od 150 KM po članu domaćinstva, neće biti razmatrane. 

 

Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom za djecu pripadnika branilačke populacije podnosi roditelj - staratelj nadležnim službama za branilačko-invalidsku zaštitu u općinama Kantona u kojima imaju prebivalište i u kojima mogu dobiti obrazce za prijavu i sve druge potrebne informacije o postupku izbora kandidata.