19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 30 Juni 2014 19:58

Mostovi prijateljstva: 3.000 iftara

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica u saradnji sa općinom Uskudar (Istanbul), organizuje iftare za postače tokom čitavog mjeseca Ramazana u Zenici. Organizacija iftara će trajati od 01.07 -27.07. 2014 god. Općina Zenica i općina Uskudar su gradovi pobratimi, te je ovo samo jedan od projekata koji će se realizovati u budućem periodu, a koji ima za cilj jačanje prijateljstva i bratstva između bratskih općina i BiH i Republike Turske. 


Prilikom nedavne posjete delegacije Mostova Prijateljstva u Istanbul i općinu Uskudar, smo dogovorili ovaj  ramazanski projekat koji će realizovati naša organizacija. Ukupno će biti organizovano 30 iftara sa ukupno  3000 iftara.

 

Uz organizovanje iftara, biće organizovan i prigodan muzički program sa ilahijama i kasidama. Iftari će biti organizovani na otvorenom pod šatorima u bašti Doma Armije (BZK Preporod), u Zenici. Nekoliko iftara bit će organizovano i na drugim lokacijama na području općine Zenica.

 

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica se zahvaljuje općini Uskudar i načelniku općine Uskudar Hilmi Turkmenu, na podršci ovom hairli projektu koji će nadamo se   postati tradicija u Zenici. 

 

RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica