20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 12 Juni 2014 03:36

ICIC direktno pomaže ugrožene

Vladu Zeničko-dobojskog kantona je posjetio Omer Tasli, podpredsjednik ICIC (Internacionalnog islamskog komiteta polumjeseca) zainteresovan za pružanje direktne pomoći u obnovi područja stradalih u poplavama. Ova organizacija je stigla u Zeničko-dobojski kanton posredovanjem humanitarne organizacije Merhamet i njenog predsjednika Hajrudina Šahića.

 

-Princip po kojem bi djelovao ICIC na terenu,- kazao je Tasli, - je najneposredniji kontakt sa porodicama koje žele obnoviti porušene kuće i to na način da im se obezbijedi sav materijal za gradnju, ili da se nađe konkretan izvođač radova za konkretnu porodicu čiji članovi iz različitih razloga nisu u stanju da rade na obnovi objekta.

 

Premijeru Munibu Husejnagiću i ministru za rad , socijalnu politiku i izbjeglice Ivici uriću, potpredsjednik ICIC-a Omer Tasli je najavio da će projekt u koji ulaze biti jedan od najvećih humanitarnih akcija u BiH.

 

U razgovoru o dolasku ICIC-a na prostor Zeničko-dobojskog kantona preporučeno je da ova organizacija najneposrednije bira porodice kojima će pružiti pomoć u saradnji sa Merhametom.