Printaj ovu stranu
subota, 07 Juni 2014 12:39

Zasjedao štab CZ Zenica

Aktivnosti na području općine koje je zahvaćeno poplavama i klizištima nastavljaju se  u skladu s planom.  Članovi Štaba civilne zaštite Zenica su se nakon jutrošnjeg brifinga uputili na teren, gdje se već nalaze građevinska operativa i timovi stručnjaka kao i predstavnici nadzornog  organa. Nastavljaju se  aktivnosti na rašćišavanju putnih komunikacija  i tokom vikenda.

 

Pripadnici civilne zaštite danas su angažovani na dodatnoj drenaži klizišta Kula,  monitoringu i obilježavanju  ostalih klizišta,  kao i na pakovanju i pripremi  transporta humanitarne pomoći koja će u narednom periodu biti distribuirana  na ugrožena područja općine. I dalje se prati higijensko-epidemiološka situacija na cijelom području  općine. Danas je medicinska ekipa  upućena u sela Bistricu i Starinu gdje će lokalnom stanovništvu pružiti neophodnu medicinsku pomoć.

 

Tim za prikupljanje podataka o štetama  na poljoprivrednim imanjima,  usjevima i poljoprivrednim objektima i danas je na terenu. Na osnovu prikupljenih podataka  konačne  šteta u poljoprivredi  utvrdit će Komisija za procjenu šteta.    Operativni centar Civilne zaštite i dalje je neprekidno u funkciji. Za hitne slučajeve vezane za poplave i klizišta  Centar se može pozvati na  broj:   032/242-547. 

 

Press Općine Zenica 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)