20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 15 Maj 2014 21:36

Izvještaj Civilne zaštite 21.30

U prekidu je i željeznički saobračaj, jer se potok iz Ljubetova i sa Draganovca, općina Zenica poplavio oba kolosijeka u blizinu tunela u Vranduku,. Poplavljeno je i 15-ak kuća u naselju Novi Vranduk i Lađa, čije je podrume poplavila rijeka Bosna.

 

POGLEDAJTE OVDJE NOVE FOTOGRAFIJE

 

Policija je oko 15 sati zabranila prelazak preko pješakog mosta na Kamberovića polju u centru Zenice. U MUP-u ZDK nam je potvrđeno da su primjećena napuknuća na konstrukciji, pa je prelazak spriječen iz preventivnih razloga.   

Nakon stabilizacije stanja u Zenici, most će biti detaljno pregledan. Pomno se prati stanje konstrukcija i ostalih gradskih mostova, posebno onih preko kojih se odvija saobraćaj vozila.

Zatvoren je i most preko rijeke Bosne prema Bilimištu za sva motorna vozila. Dozvoljen je prelazak pješacima preko mosta Most je preventivno zatvoren zbog sumnja na pukotine u mostu, koje će se naknadno utvrditi.

 

Na Obalnom bulevaru postavljane su  vreće sa pijeskom kako bi se se spriječilo plavljenje bulevara koji graniči sa obalom rijeke Bosne.

Najteža situacija je na području Topčić polja, MZ Nemila, gdje je veliki broj kuća pod vodom i stanovništvo je odsječeno od svih putnih komunikacija.

Magistralni put M-17 kod Nemile je zatvoren za saobraćaj uslijed slijetanja zemlje na put.

Upućene su ekipe iz pravca Žepča i Zenice kako bi se očistio put i uspostavio saobraćaj.