26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 15 Maj 2014 14:48

Hitni Apel Zeničanima !

MOLIMO SUGRAĐANE da ne šire neprovjerene i lažne informacije tipa "Haos u Zenici", "Val visok 1,5 metara ide ka gradu" i slično. Stanje jeste dramatično, ali ako prihvatite podatak da je ovo najveća nepogoda unatrag 140 godina, kako se mjeri količina padavina u ovim krajevima, onda treba sačuvati razum i ne podgrijavati strah. POSEBNO vas molimo da ne dijelite informacije tipa "viđeni utopljenici" i sl. jer takve informacije aktiviraju ionako oskudne snage policije, Civilne zaštite, varogasaca, a onda se pokažu lažnim. 

 

Informacije o novim visokim valovima, o stradanjima "iz drugog lica" samo uznemiravaju sve, posebno ljude nizvodno. 

 

KORISTITE i DIJELITE samo vijesti potpisanih zvaničnih izvora, policija, vatrogasci, CZ, a nipošto kvazi medija i FB stranica "medija" napravljenih samo da unose dodatni problem. Pratite medije za koje ste se uvjerili da vas nisu dezinformisali i ni u šali ne dijelite statuse i informacije koji dodatno uznemiravaju naše sugrađane. Time ćete najbolje pomoći svima u oakvoj situaciji. 

 

Zenicablog vas poziva da u slučaju direktne opasnosti koristite brojeve 122 policija, 123 vatrogasci, 124 hitna pomoć, 112 Štab Civilne zaštite. Pozivi na ove bojeve jesu besplatni, ali ih ne koristite za lično informisanje, nego pomaganje ovim službama da pomognu nama. Hvala.