28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 26 April 2014 03:35

Mreža vijeća učenika sa Radišićem

Sretko Radišić, predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, sastao se sa predstavnicima Mreže Vijeća učenika srednjih škola sa područja ZDK. Sastanku su prisustvovala 34 predstavnika Vijeća učenika i dva predstavnika OKC-a (Omladinskog komunikativnog centra) iz Banja Luke koji su pokrovitelji i organizatori Vijeća mreže učenika u srednjim školama širom Bosne i Hercegovine.

 

Predstavnici Mreže Vijeća učenika su predsjedavajućem Skupštine i predstavnicima Ministarstva za obrazovanje postavili niz pitanja koja se tiču obrazovne politike, realizacije nastavnih planova i programa, edukacije nastavnika i učeničkog standarda. Pored predsjedavajućeg Skupštine sa učenicima je razgovarao i Senaid Begić, predsjednik Komisije za mlade u Skupštini ZDK jer je između Mreže vijeća učenika i ove skupštinske komisije uspostavljena saradnja.

 

Na sastanku se razgovaralo i o obrazovanju i zapošljavanju mladih. Sastanak je iniciran od strane Mrevuk ZDK, NVO Zora iz Zenice i Komisije za mlade ZDK. Srednjoškolci su započinjali mnoge teme. Zanimalo ih je da li se išta poduzima po pitanju obaveznog srednjoškolskog obrazovanja u ZDK-u, kako se raspolaže budžetom namijenjenim u ove svrhe i detaljnija razrada nastavnih planova i programa.