20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 24 April 2014 00:14

Izbori za MZ Nemila i Starina

Obavještavaju se građani i građanke sa područja MZ „Nemila“ i „Starina“ da je Vijeće općine Zenica  na sjednici od 17.04.2014. godine donijelo Odluku o raspisivanju izbora za savjete MZ Nemila i Starina koji će se održati dana 17.05.2014. godine.


Građani s područja ovih MZ koji imaju biračko pravo će birati članove savjeta neposredno tajnim glasanjem. Prijedlog kandidata za članove savjeta MZ mogu podnijeti: građani (grupno ili pojedinačno), političke stranke, organizacije i udruženja koja djeluju na području MZ-e. Prilikom predlaganja kandidata za članove savjeta MZ mora se voditi računa da sastav kandidatske liste odražava približno nacionalnu strukturu, da spolovi budu ravnopravno zastupljeni i da su zastupljena sva mjesna područja.


Za područje Nemile mjesna područja su: ul. H. bega Huseinovića, Stara Nemila, Patriotska liga, Orah polje, Doglodska i Stara stanica, a za područje Starine mjesno područje je Starina. Predlagači kandidata svoje prijedloge dostavljaju Stručnoj službi Vijeća i Načelnika, putem protokola Općine, na odgovarajućem obrascu najkasnije do 30.04.2014. godine. Prijedlozi političkih stranaka, organizacija i udruženja koja djeluju na području MZ, moraju biti ovjereni pečatom. Ako su predlagači građani, potrebno je na obrascu navesti prezime, ime, potpis i JMB svih predlagača. Predlagači kandidata su dužni uz kandidatsku listu dostaviti i potpisane izjave kandidata o prihvatanju kandidature. Obrasci kandidatske liste i izjave o prihvatanju kandidature mogu se preuzeti kod sekretara za MZ Nemila i Starina, u Odsjeku za poslove MZ (zgrada Općine, III sprat, kancelarija 310) ili na linkovima ispod.

Obrazac - Prijedlog kandidata za Savjet MZ Nemila

Obrazac - Prijedlog kandidata za Savjet MZ Starina

Obrazac izjave o prihvatanju kandidature


Stručna služba Vijeća i Načelnika