19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 15 April 2014 23:27

Mostovi prijateljstva u Bos. Novom

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica u sklopu obilježavanja međunarodnog dana djeteta (23 April), realizuje nekoliko aktivnosti-manifestacija u kojoj će biti uključen veliki broj djece iz osnovnih škola iz Zenice.


Jedna od aktivnosti koje smo pokrenuli jeste akcija prikupljanja poklon-paketića koju su prikupili djeca iz osnovnih škola iz Zenice za djecu Bosanskog Novog, djecu koja žive u povratničkim naseljima. Naša organizacija već tradicionalno organizuje slične akcije, i do sada smo posjetili Srebrenicu, Zvornik, Bratunac, Čapljinu, Stolac i sada se pripremamo posjetiti i općinu Bosanski Novi. 

 

Zahvaljujući direktorima, nastavnicima, djeci i njihovim roditeljima, kao i našim prijateljima prikupili smo veliki broj paketića, igračaka, školskog pribora, odjevnih predmeta koji će se pokloniti djeci u Bosanskom Novom.  Preko 50 članova Mostova Prijateljstva i partnerskih organizacija će 19.04.2014 godine, otputovati za Bosanski Novi.  Osim podjele paketića za djecu, planirano je povodom međunarodnog dana djeteta, da organizujemo i prigodan muzički program sa turskim i bosanskih igara i pjesama, izložbu novinske agencije Anadolija, promociju knjige, i revijalnu utakmicu u malom nogometu koju ćemo odigrati u Kozarcu (kod Prijedora), sa domaćinima.

 

Zajedno sa nama idu i članovi KUD Plamen-Zenica i Ansambl Bosnia Folk koji će učestvovati u muzičkom programu.  Veliku podršku realizaciji naše zajedničke akcije dala je i Turska mirovna misija u BiH na čelu sa brigadirom Alptekinom. Osim posjete Bosanskom Novom, u sklopu obilježavanja Dana djeteta, 24.04.2014 godine, planiramo realizovati i muzičku manifestaciju u kojoj će učešće uzeti veliki broj učenika osnovnih škola iz Zenice i susjednih općina, organizovaćemo takođe i izložbu likovnih i literarnih radova na temu:Mi smo prijatelji-BiH i Republika Turska, sajam kreativnih dječijih radova i još mnogo toga.  Sve navedeno ima za cilj promociju prijateljstva između BiH i Republike Turske dviju prijateljskih država.

 

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica