20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 01 Mart 2014 00:00

Pomoć za Lamiju Pehlivanović

U nedjelju je u Zenici, u organizaciji škole rukometa "Čelik Junior" organizovana humanitarna akcija za dvogodišnju Zeničanku Lamiju Pehlivanović koja se od rođenja bori sa srčanom bolešću.

U sklopu ove akcije priređen je veliki rukometno-zabavni program koji je trajao od 11 ujutro, pa sve do 19 sati. Gledaoci su mogli uživati u fantastičnom rukometu, a na terenu dvorane Bilmišće odigrani su susreti između kadeta i juniora sarajevske Bosne i domaćina, Čelik Juniora. U obje utakmice slavili su domaćini iako je, pod utjecajem treme zbog pune dvorane, Čelik Junior lošije otvorio utakmicu. Međutim, na kraju je domaćin ubjedljivo slavio.

Nakon humanitarnih, prijateljskih utakmica između dva velika prijateljska kluba, Rk Bosna i ŠR Čelik Junior, na teren je izašla zenička muzička grupa Bel Canto koja je zadivila sve prisutne. Svima je u sjećanju ostala izvedba pjesme Bella Ciao, te su uz gromoglasan aplauz pozdravili najbolji accapela bend Europe. Domaćin se poseno zahvalio grupi Bel Canto koja je i pored svojih ogrmonih obaveza i pretrpanosti u rasporedu uspjela izdvojiti vrijeme i zapjevati za malenu Lamiju Pehlivanović.

Nakon muzičkog dijela programa na red je došla rukometna liga za juniorke. Na samom početku, pred punom dvoranom, led su probile naše Zeničanke koje su igrale protiv Iskre iz Bugojna. Iako je Iskra vrlo jaka ekipa snažan otpor i brza realizacija napada od strane domaćina rezultirala je potpunim potopom gostiju. Iskra je savladana, a u Zenici ostala sva tri boda. U drugom susretu prvog kola Vitez je bio bolji od Žepča, a zbog vro nekorektnog ponašanja ekipe ŽRK Kiseljak koji su u 14 sati i to na poziv organizatora odbili doći odigrana je još jedna ligaška utakmica. Naime, škola rukometa "Čelik Junior" je izašla u susret ŽRK "Sloga 2013" iz G. Vakufa koji su trebali igrati sa Kiseljakom i odigrana je utakmica namjenjena za peto kolo ove lige.

I u ovoj utakmici ubjedljivo bolje su bile Zeničanke koje su savladavši Slogu čvrsto zasjele na prvu poziciju i sa šest bodova mirno mogu krenuti za Prag na veliki međunarodni turnir.

Sara Osmančević, iz škole rukometa "Čelik Junior", je trenutno najbolji igrač lige za juniorke, a Natalija Kajić je bila najbolji golman prvog susreta sa 14 uspješnih intervencija.

Također, pored službeno najboljih, istaknula se Vana Zeljko, igračica iz Čelik Juniora, a koja je bila najefikasnija u igri.

Škola rukometa "Čelik Junior" će da nastavi sa ovakvim i sličnim akcijama. Uskoro slijede novi susreti, a djevojke nakon pauze od dva dana nastavljaju sa podizanjem kondicije i spremaju nove taktičke 'zamke' za protivnike. Za 15 dana, Čelik Junior putuje u Prag, a gdje će boraviti pet dana i odigrati ukupno 30 utakmica sa svim selekcijama.