25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 28 Februar 2014 19:19

LOV: Dan nezavisnosti BIH

Lokalno omladinsko vijeće regije Zenica je, povodom Dana nezavisnosti, organizovalo niz programa i manifestacija. Sutra (subota) na sam Dan nezavisnosti će, u saradnji sa boračkim organizacijama i Općinom Zenica upriličiti defile Duvačkog orkestra od Carine, ulicom Maršala Tita do trga Alije Izetbegovića i spomenika «Kameni spavač», gdje je u podne planiran centralni program sa intoniranjem himne i polaganjem cvijeća na spomenik palim borcima i šehidima Općine Zenica.

 

 

LOV je organizovao i konkurs za literarne i likovne radove na kojem su učestvovali učenici od prvog do petog razreda desetak osnovnih škola iz svih dijelova općine, na temu "Moja domovina, jedna i jedina, Bosna i Hercegovina". Pristiglo je više stotina radova, a dva žirija, za literarne i likovne radove, izabrali su najbolje, koji će dobiti novčane nagrade LOV-a, te nagrade u obliku knjiga i plaketa. Nagrade najboljim će biti uručene danas na ceremoniji "Kamenom spavaču"

 

Radoslijed najboljih u konkurenciji likovnih radova je Velida Mujčinović (Osnovna škola "Hamza Humo" Babino), Hamdija Cerić ("Mak Dizdar"), Adem Arnaut ("Arnauti"), Esma Spahić ("Ahmed Muradbegović" Stranjani) i Berina Smajlović ("Edhem Mulabdić").

 

Najbolje literarne radove uradili su Maja Kapković (OŠ "Mak Dizdar"), Zuhdija Pašalić ("Arnauti"), Elma Mujić ("Aleksa Šantić"), Amer Buljubašić ("Edhem Mulabdić"), Dženita Zukić ("Hamza Humo"). LOV je odlučio da dodjeli i posebnu nagradu jednoj učenici sa posebnim potrebama. Nagradu za svoj likovni rad dobila je Jasmina Topoljak.