29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 28 Januar 2014 06:21

Muftije kod ministra Trifunovića

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je muftiju sarajevskog mr. Husein ef. Smajića. Nakon susreta u Uredu muftije, muftija zenički i muftija sarajevski posjetili su Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZE-DO kantona, gdje su se susreli sa ministrom gosp. Mirkom Trifunovićem.

 

Muftija zenički, kao predsjednik Upravnog odbora Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici i muftija sarajevski, kao predsjednik Školskog odbora Medrese ''Osman ef. Redžović'' Visoko, zahvalili su se ministru i Vladi ZE-DO kantona na korektnoj saradnji i uspješnoj realizaciji otvaranja Odsjeka za arapski jezik na IPF, kao i dobroj saradnji Ministarstva, Pedagoškog zavoda i Medrese ''Osman ef. Redžović''.

 

Također, muftije su ukazale na činjenicu da u 2013. godini sa pozicije Budžeta ZE-DO kantona – ''Transfer za podršku vjerskim zajednicama'' nije bilo uplata na račune Muftijstva zeničkog i Muftijstva sarajevskog, izrazivši očekivanje da će navedena sredstva namijenjena svim vjerskim zajednicama na području ZE-DO kantona biti uplaćena u narednom periodu.

 

Ministar Trifunović iskazao je zahvalnost na posjeti i spremnost na nastavak saradnje Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta sa vjerskim zajednicama na području ZE-DO kantona, kao i očekivanje da sredstva namijenjena vjerskim zajednicama sa pozicije Budžeta ZE-DO kantona ''Transfer za podršku vjerskim zajednicama'' biti isplaćena u narednom periodu.