20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 27 Januar 2014 03:49

Uskoro N1 kanal u BiH

Nova regionalna informativna televizija N1, nastala u saradnji sa globalnom TV mrežom CNN, čiji je ekskluzivni partner za regiju, nastavlja intenzivne pripreme za početak emitiranja planiran za proljeće ove godine.

 

“Pripreme su intenzivne i odvijaju se prema utvrđenom planu. Ulažemo napor, znanje i kreativnost kako bi osigurali da N1 televizija donese veliko osvježenje na regionalnu medijsku scenu. Budućim gledateljima naše televizije pružit ćemo moderne sadržaje, brze, tačne i pouzdane vijesti, uz poštovanje najviših profesionalnih standarda i uz korištenje najsavremenije tehnologije. Sada smo u prilici pozvati sve medijske profesionalce koji smatraju da mogu doprinijeti uspjehu ovog projekta, da posjete početnu stranicu www.n1info.com , gdje se trenutno nalazi logo kanala, kao i emejl preko kog nas mogu kontaktirati”, kazao je direktor program N1 za Bosnu i Hercegovinu Amir Zukić.

 

Za potrebe kanala N1, grafički dizajn i vizuelni identitet stvara jedna od vodećih kreativnih agencija iz SAD-a, Renderon. Sa svojim tehničkim partnerima, N1 kreira najsavremeniji sistem za prikupljanje, obradu i emitiranje vijesti iz tri glavna produkcijska centra u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu. 


Glavni finansijski investitor iza N1 projekta je United Group, vodeća “pay TV” platforma u jugoistočnoj Evropi, koja obuhvata i Telemach BiH i Telemach Sloveniju , najveće kablovske operatore u Bosni i Hercegovini i Sloveniji, SBB, najvećeg kablovskog operatora u Srbiji, kao i Total TV, najveću satelitsku platformu u regiji jugoistočne Evrope. U oktobru 2013. godine, svjetski vodeći investicioni fond KKR sa sjedištem u New Yorku preuzeo je United Grupu, što predstavlja prvu direktnu investiciju KKR-a u jugoistočnoj Evropi.