18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 30 Decembar 2013 21:02

Uspjeh tima Pravnog fakulteta

Kao što je ranije objavljeno tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici takmičio se na regionalnoj rundi Price Media Law Moot Court, održanoj na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu i pri tom pokazao izuzetnu predanost radu i predstavio svoj fakultet na najbolji mogući način.

 

USAID-ov program podrške nezavisnim medijima koji implementira Internews, podržao je tim Pravnog fakulteta koji su činili Samir Radončić, Adi Delić, Ajla Heralić, Marin Rašić, Amina Pivić i Azra Isaković, a koji je vodio viši ass. mr. sc. Enis Omerović. Potrebno je naglasiti da je Internews i više nego zadovoljan načinom na koji je tim pristupio radu na slučaju, njihovim izlaganjem na takmičenju i posvećenošću koju je pokazao svaki član tima.

 

Zbog svega ovoga, Internews je izrazio želju da s Pravnim fakultetom u Zenici nastavi ovu uspješnu saradnju, jer se pruža šansa da se izgradi kadar mladih stručnjaka koji bi se u budućnosti bavili medijskim pravom. U sklopu ove saradnje Internews je odlučio da studente Samira Radončića i Aminu Pivić pošalje na međunarodno takmičenje Price Media Law Moot Court koje se održava na Univerzitetu u Oxfordu u aprilu 2014. kako bi, kao posmatrači, stekli još jedno iskustvo, a koje bi unaprijedilo njihovo znanje iz oblasti medijskoga prava.

 

Također, Internews u saradnji s Pravnim fakultetom u Zenici, će nastojati organizirati takmičenje iz medijskoga prava na državnom nivou i predloženo je da se ono održi krajem jula 2014. upravo u Zenici. Pri tom bi se okupili timovi pravnih fakulteta iz Bosne i Hercegovine, koji bi radili na hipotetičkome slučaju i zatim učestvovali na takmičenju u formi simulacije suđenja.

 

Jedan od ciljeva Internewsa jeste obučavanje mladih stručnjaka u oblasti medijskoga prava, odnosno, cilj je da se između navedenih institucija saradnja produbi i da se veliko znanje koje su studenti stekli iskoristi na najbolji mogući način te da u skorijoj budućnosti i sami postanu predavači medijskoga prava.

 

txt i foto priredio za ZB: Samir Radončić

 

sr-p002