25 Septembar 2023
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 30 Decembar 2013 19:23

Specijalci dobili tri Land Rovera

Danas 30. decembra 2013. godine, ispred sjedišta Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, upriličena je dodjela novih policijskih vozila. Radi se o tri terenska vozila LAND ROVER, koja su opremljena savremenom opremom i svjetlosnom signalizacijom i ista su prilagođena za ekstremne uslove u pogledu vremenskih prilika i konfiguracije terena. 

 

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Rifat Delić i policijski komesar Fahrudin Bečirović su ovom prilikom uručili ključeve od vozila komandiru Jedinice policije za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog Hasić Senaidu, a kojoj jedinici su i dodjeljena ova vozila na korištenje.

 

Kako je istakao u svom kraćem izlaganju ministar Delić, ova aktivnost predstavlja završni dio kontinuiranih aktivnosti koje su poduzimane u tekućoj godini na što boljem materijalno- tehničkom opremanju policijskih jedinica i službenika, što predstavlja značajan pomak u tim nastojanjima, te je pokazatelj i potvrda velikog truda, napora i ulaganja na usavršavanju rada policijskih službi na stvaranju što boljih uslova za rad i profesionalno postupanje i djelovanje u cilju očuvanja lične i imovinske sigurnosti građana i stvaranja visokog stepena bezbjednosti na području Kantona.

 

Za ovu nabavku je Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona iz Programa kapitalnih ulaganja izdvojilo novčana sredstva u iznosu od 245.349,00 KM. Nakon predaje ključeva vozila od strane ministra i policijskog komesara, upriličena je svojevrsna prezentacija novih vozila svečanom probnom vožnjom ulicama u neposrednoj blizini sjedišta Ministarstva.

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA