19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 23 Decembar 2013 08:53

Vedro na Smetovima

Tmurno nedjeljno jutro, sedam sati, Turska česma u Zenici. Pedesetak Zeničanki i Zeničana se odazvalo pozivu Udruženja za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma "VEDRO" u učešću u "Maršu za kisik: Urgentnom izletu na Smetove", svojevrsnom poklonu i pomoći sugrađanima u teškim danima još teže zagađenosti grada.



Putem ka odredištu, koloni se pridružilo još četrdesetak učesnika, tako da je rutu preko Crkvica, Novog Sela, Dobrih Voda do spomenika na Smetovima prošlo devedeset osoba.

Iznenađeni kristalno čistim zrakom i vedrim nebom, "vedraši" su na užem rejonu Smetova proveli skoro tri sata, da bi se u kasnim popodnevnim satima, na opće razočarenje, vratili u Zenicu.

"Ovi što su ostali dole će zažaliti što današnji dan nisu proveli na svježem zraku Smetova. Ovo je za svaku pohvalu. Nismo protestna, nego rekreativna grupa, koja je za nula KM sjajno provela dan i, makar na kratko, izvukla se iz onog zeničkog Pakla u ovaj smetovski Raj. Hvala ekipi Udruženja 'VEDRO' na predivnoj turi i prelijepo ispunjenom danu.", izjavio je Edin Hujdur.

Kao i mnogo puta do sada, "VEDRO" je sakupilo članove nekoliko zeničkih i kakanjskih planinarskih društava: "Poštar", "Tajan-Lisac", "Mladost", "Željezara" i "Bočica".

"Izlet je izveden u sjajnoj atmosferi, držali smo se planirane rute, a gusta magla nam nije smetala, jer smo testirali i po prvi put službeno koristili sistem radio-veze, koji nam je umnogome pomogao prilikom realizacije izleta, što govori koliko ozbiljno pristupamo našoj zamisli i kako vidimo budućnost našeg udruženja.", izjavio je sekretar Udruženja, Haris Adilović.

Uz "VEDRO" je ovaj put bio i medijski sponzor - radio "Zenit" iz Zenice, te tehnički sponzor - štamparija "Labirint" iz Zenice, koji su prepoznali potencijal ove grupe mladih ljudi.

Naredni izleti se planiraju u januaru 2014. godine, a javnost će o istim biti upoznata putem Facebook stranicewww.facebook.com/vedro.ba i web-stranice, koja počinje sa radom od početka januara 2014. - www.vedro.ba

PR Udruženja za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma "VEDRO"
Afan Abazović


https://www.facebook.com/media/set/?set=a.570468543047232.1073741850.519318804828873&type=1