29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 23 Decembar 2011 10:15

Sporazum sa Tužilaštvom Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

policija-autoAmir Šiljaković iz Lukavca potpisao je sporazum sa Tužilaštvom Ze – do kantona, te priznao svoje učešće, nakon čega je osuđen na osmanaest mjeseci zatvora zbog prikrivanja krivičnog djela, potvrđeno je «Dnevnom avazu» na Kantonalnom sudu u Zenici.

Od 22 uhapšena člana grupe koja se tereti za organizirani kriminal, teške krađe, iznude i prikrivanja krađa vozila do sada je sedam optuženih postiglo sporazume o priznanju krivnje, a to su Mustafa Bektaš (28) iz Počulice kod Viteza, Džemal Mehičić (26), Semir Silajdžija (32) i Sifet Šabić (46) iz Zenice, te Zoran Mirjanić (30) sa Sokoca i Amel Faljić (32) iz Zavidovića i Semir Smajić.

 

Pored njih, te Šiljakovića koji im se sada pridružio nakon što je Sud prihvatio sporazum, optuženi su i Hanas i Aldin Šehović, Sanel Karahmet, Asim Šišić, Muharem Smajlović, Mirza Kantić, Meho Tiratlić, Sulejman Jusić, Semir Mujčin, Sadber Mrkaljević, Vedran Gavrić, Mehdija Topić, Vinko Vinković i Želimir Knežević.
Oni se terete da su kao pripadnici organizirane kriminalne grupe formirane 2008. godine, djelovali tokom 2009. i 2010. godine na području ZDK, TK, SBK i Posavskog kantona, radi vršenja krivičnih djela teških krađa motornih vozila i iznuda. Grupa je razbijena u zajedničkoj akciji policije oba entiteta, u decembru prošle i martu ove godine po nalogu Tužilaštva BiH.

Čitano 3147 puta Zadnji put promjenjen četvrtak, 22 Decembar 2011 07:52