29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 14 Novembar 2013 05:56

Azerbejdžanci u posjeti KBZ

Direktor Kantonalne bolnice Zenica Prim. dr Abdulah Granić ugostio je predstavnike Ambasade Azerbejdžana savjetnika gdin Jusif Varizov, drugog sekretara gdin Fahri Karimli, prevodioca gđicu Liliu Kaminskaia.

 

Svrha posjete je bila uspostavljanje prijateljskih odnosa sa predstavnicima Ambasade Azerbejdžana i menadžmenta KBZ-a.  Direktor Bolnice je istakao da se nada početku jedne duge i uspješne saradnje naše Ustanove sa Ambasadom nama prijateljske države Azerbejdžan.

 

Tokom posjete gosti i predstavnici menadžmenta obišli su pojedine Službe Bolnice (Službu za dječije bolesti, Službu za ženske bolesti, perinatologiju i neonatologiju, Službu za anesteziju, intezivnu njegu i terapiju bola, kao i Dječiju hirurgiju). Prilikom obilaska Službi predstavnicima Ambasade je bliže pojašnjen rad uposlenika u Službama, te problemi sa kojima se susreću uposlenici u svakodnevnom radu, a koji su posljedica loše finansijske situacije u kojoj se Bolnica trenutno nalazi.

 

Nakon obilaska Službi Ustanove, održana je press konferencija za medije, na kojoj je direktor Bolnice Prim. dr Abdulah Granić istakao da je menadžment Kantonalne bolnice Zenica otvoren za uspostavljanje saradnje u oblasti zdravstva sa Državom Azerbejdžanom.

 

Razmatrana je mogućnost eventualne pomoći našoj Bolnici, obzirom da se radi o vodećoj zdravstvenoj ustanovi u regionu, Ustanovi koja pruža zdravstvene usluge pacijentima cijelog ZE-DO kantona, koji broji nešto manje od  400.000. stanovnika.

 

Press konferenciji su prisustvovali čelni ljudi kantona kao i predstavnici pojedinih političkih stranaka:

 

Premijer ZE-DO kantona gdin Munib Husejnagić,

Ministrica ZE-DO kantona gđa Senka Balorda,

Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja ZE-DO kantona gdin Senaid Begić,

Poslanik SBB BiH Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH gdin Adnan Bašić,

Predsjednik Kantonalnog odbora Saveza za bolju budućnost BiH ZE-DO kantona gdin Mirsad Isaković,

Predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a BiH ZE-DO kantona gdin Mirsad Mešić,

Gdin Mirsad Džugum, poslanik SBB BiH, kao i drugi  poslanici, gosti i predstavnici menadžmenta KBZ-a.

 

Svim učesnicima je skrenuta pažnja na trenutno stanje u kojem se naša Ustanova nalazi, te je upućen poziv čelnim ljudima da poduzmu korake putem kojih bi Kantonalna bolnica Zenica izašla iz zabrinjavajuće finansijske situacije.