19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 01 Novembar 2013 03:03

Odluke Vlade ZDK

Na svojoj 130. sjednici Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke,kulture i sporta Izvještaj o radu sa Izvještajem o poslovanju za 2012. godinu Univerziteta u Zenici.

U ovom dokumentu stoji podatak da je u 2012.godini zenički univerzitet pohađalo 5.592 studenta kojima su nastavu držala 132 predavača. Pored redovnih aktivnosti, kontinuirano se radilo na unapređenju sistema rada na Univerzitetu, infrastrukturnom jačanju te na pozicioniranju Univerziteta u akademskom prostoru BiH i Evrope.  Iz resora ovog Ministarstva, Vlada je usvojila i prijedloge da se Arneli Gadžun i Irmi Jašarević na ime sufinansiranja troškova učešća na Naučnom sajmu u Burduru (Turska) dodijeli po 200 KM, a Ženskom rukometnom klubu „Krivaja“ Zavidovići 4.000 KM za odlazak na utakmicu evropskog Chellenge kupa u Portugalu.

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlada je usvojila Program utroška sredstava od koncesija u 2013. Godini. Ovim Programom predviđeno je da se 75.000 KM prikupljenih sredstava utroši na reviziju Studije hidroenergetskog iskorištavanja sliva rijeke Gostović i izradu elaborata za dodjelu koncesija za izgradnju malih hidroelektrana u slivu rijeke Gostović. Na ovoj sjednici usvojene su i ocjene rukovodećih državnih službenika koje postavlja Vlada Kantona za 2012. godinu.

U pogledu informacija koje su dostavile Stručna služba Vlade i Služba za zajedničke poslove u vezi sa nabavkom četiri vatrogasna vozila za Kantonalnu upravu civilne zaštite, odlučeno je da se sačekaju nalazi Kantonalnog tužilaštva i interne revizije, koji će biti jedini meritorni za  daljnje postupanje po ovom predmetu, zaključak je Vlade Kantona donesen na danas održanoj 130. sjednici.