20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 11 Oktobar 2013 07:24

Muftija posjetio 28 porodica

Uoči predstojećeg Kurban-bajrama muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u pratnji glavnih imama posjetio je 28 socijalno-ugroženih porodica na području Muftiluka zeničkog. U Zenici je upriličen susret sa porodicama Kasima Đinića, Hakije Pitića, Remzije Šahinović i Latife Isaković.

 

U okviru posjete Medžlisu IZ Žepče muftija se susreo sa porodicama Mehe Ahmića, Refika Husičića, Sabahudina Mašića I Salihe Mosorović. Muftija je u Zavidovićima posjetio porodice Hasne Mušić, Jasmina Keserovića, Hasana Keserovića i Indire Imamović. U Maglaju je upriličen susret sa porodicama Rahime Mustafić, Vasve Karabegović, Edina Neslanovića i Hajrije Konbić.

 

U Tešnju je muftija posjetio porodice Hamida Dolamića, Rahime Halilović, Ševke Bejtića i Azre Piro. U Doboju su posjećene porodice Ajše Smajlović, Bahre Skula, Hedije Škiljo I Emine Ahmić. Porodice Asima Hamidovića, Omera Sivića, Munelife Hasić i Azre Karahodžić posjećene su u Tesliću.

 

Posjete pomenutim porodicama realizirane su u okviru projekta obilazaka socijalno ugroženih porodica na području Muftiluka zeničkog. Muftija zenički porodicama je predao prehrambeno-higijenske pakete koji su donacija firme ‘’ITC’’ d.o.o. Zenica.