16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 11 Oktobar 2013 16:30

Radijatori topli od večeras?

U Zenici će nova sezona grijanja početi prije 15. oktobra, dakle ranije nego što je planirano.   "Danas popodne počela je isporuka toplotne energije iz ArcelorMittal-a prema gradu. Pojedini dijelovi grada grijanje će dobiti već večeras", potvrdio je Kasim Sarajlić, direktor Javnog preduzeća Grijanje Zenica. 


On je dodao da je sa isporučiocem toplotne energije, kompanijom ArcelorMittal, potpisan ugovor za novu sezonu grijanja i da su cijene ostale na nivou iz prošle sezone. 

Još nije postignut napredak u rješavanju duga Vlade Zeničko-dobojskog kantona prema JP Grijanje, koji trenutno iznosi 1,7 miliona KM. 

 

„Grijanje“ je sa „ArcelorMittalom“ jučer i zvanično potpisalo ugovor o isporuci toplote po cjeni od 44 KM/MWh, što je cjena od prošle sezone, a to znači i da će za građane cjena ostati ista - 1,2 KM plus PDV za stambeni prostor (plaćanje u 12 rata) i 4 KM plus PDV za poslovne objekte (šest rata).  JP „Grijanje“ grije oko 20.000 stanova i kuća i oko 250.000 kvadratnih metara poslovnih prostora.