25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 09 Septembar 2013 18:45

Turci i Mostovi prijateljstva

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH Zenica, je danas, 09.09.2013.g. u 15:00 sati organizovala sportsko-promotivnu manifestaciju na Kamberovića polju, lokacija Turski park, povodom Dana pobjede Republike Turske (Zafer Bayram). Manifestaciji je prisustvovao i komandant turske vojne misije u BiH, gospodin Fatih Ilhan koji završava svoju dužnost u našoj zemlji, a prilikom čega mu je uručenaZzlatna plaketa PRIJATELJ BiH, za veliki doprinos u jačanju prijateljstva i bratstva između BiH i Republike Turske.

 

U njegovu čast, i u čast na prijateljstvo BiH i Republike Turske, članovi Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica su napravili grafit državnih zastava BiH i Republike Turske sa natpisom Tursko-bosanski park prijateljstva, čija je veličina oko 20m². Vrijedni članovi Mostova Prijateljstva su ovaj grafit pravili puna 2 dana.

 Također je održana i revijalna utakmica u malom nogometu između turske i bosanske vojske, čiji je krajnji rezultat bio izjednačen (7:7), iako je najbitniji faktor ove revijalne utakmice druženje i fair play. Također je održan revijalni turnir u drevnoj igri tavla kao i prezentacija  šaha sa velikim figurama, aprvih par poteza napravili su brigadir Fatih i major Dugonjić (BiH Armija). Predstavnik Mostova Prijateljstva komandantu Fatihu Ilhanu je uručio i članska karta Asocijacije Mostovi Prijateljstva sa statusom počasnog člana.

 

Ovo je samo još jedna manifestacija u nizu drugih koju je Asocijacija Mostovi Prijateljstva priredila u čast Republike Turske i turske vojne misije u BiH kao znak zahvalnosti za njihovu nesebičnu pomoć, solidarnost i prijateljstvo. 

 

Press služba Mostovi Prijateljstva    

 

anadolija555555