29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 03 Septembar 2013 02:24

Pridruži se - Pixel

U okviru projekta « Pokaži se – dokaži se!» udruženje za vizualne i art komunikacije „Pixel“ u saradnji sa Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta organizira takmičenje za studente, apsolvente i mlade koji su tek završili fakultet. Učesnici se mogu prijaviti putem on-line aplikacije koja je objavljena web stranici udruženja - www.pixel.ba 

 

 

Projekt « Pokaži se – dokaži se!» je usmjeren na studente završnih godina fakulteta i na studente koji su tek diplomirali kako bi bili bolje pripremljeni za potrebe tržišta rada i poslodavaca, te lakše donijeli odluku o samostalnom započinjanju biznisa. Prema istraživanju provedenom i izdatom 2011. godine od stane Centra za razvoj poduzetništva, a predstavljenom u dokumentu «GEM BiH 2011: Razviti i ojačati poduzetnički duh u Bosni i Hercegovini», veliki problem našeg školstva, naročito univerzitetskog obrazovanja je nesklad između ponude i potražnje na tržištu rada kao i neusklađenost univerzitetskih programa sa potrebama poslodavaca. Edukacija kroz projekt usmjerena je na sticanje poduzetničkih vještina i znanja, razvijanje poduzetničkog duha i povezivanje sa poduzetnicima u cilju upotpunjavanja znanja stečenog na univerzitetima.

 

Krajnji rok za slanje aplikacije je 30.09., a stručni žiri će od pristiglih aplikacija odabrati 5 najboljih koji će biti dostavljeni najvećim bh kompanijama uz preporuke, čime se otvara mogućnost eventualnog zapošljavanja aplikanata ili poticaja razvoja vlastitog biznisa. Najbolja aplikacija će biti nagrađen novčanom nagradom u iznosu 500.00 KM. Proglašenje pobjednika će biti obavljeno najkasnije 15.10.2013. godine. Iz Pixela pozivaju sve mlade – studente, apsolvente, te one koji su tek završili fakultet da uzmu učešće u projektu.

 

Link: http://pixel.ba/pokazi-se-dokazi-se/

 

Povezani članci (by tag)